Nu krävs fingeravtryck för EU-medborgare som ansöker om kinesiskt visum

EU-medborgare som ansöker om visum till Kina måste lämna fingeravtryck i förväg. Den här nya bestämmelsen trädde i kraft i Tyskland den 16 december 2019 och införs i andra EU-länder under de första veckorna av 2020. Fingeravtryck kan enbart tas på plats på ett Chinese Visa Application Service Center. BCD Travel förklarar kraven och undantagen för kinesiska visum i det här nya blogginlägget.

Kinesiska lagar kräver att EU-medborgare i åldern 14 till 70 som vill ansöka om ett kinesiskt visum skickar in sina fingeravtryck som en del av ansökan. Den här nya bestämmelsen trädde i kraft i Tyskland den 16 december 2019 och införs i andra EU-länder under de första veckorna av 2020. För personer under 14 eller över 70 år samt diplomater gäller inte kravet.

Samtliga ansökande måste ta sig till ett Chinese Visa Application Service Center för att ta fingeravtryck. Det är inte längre möjligt att ansöka om visum på andra sätt.

Krav för ett kinesiskt visum:

  • Fyll i ansökningsformuläret för visum.
  • Beställ en tid i förväg på ditt Visa Application Centers webbplats och se till att du uppfyller alla ytterligare krav, däribland att skicka in ett passfoto i färg och ett inbjudningsbrev.
  • Lämna dina fingeravtryck.

Fingeravtryck lagras elektroniskt i fem år och ytterligare visumansökningar bör vara möjliga under denna period utan fysisk närvaro genom att du uppvisar det biometriska visum som utfärdades första gången.

Fråga hur BCD Travel kan hjälpa dina resenärer med visumansökningen.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing? We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.

Name(Required)
Opt in consent(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.