I nyhederne: Kampen mellem taxier og alternative kørselstjenester

Hvem vinder kampen om kunderne?

Ved lufthavne over hele verden holder chauffører af alternative kørselstjenester i kø for at servicere passagerer sammen med traditionelle taxier. Hvem vinder kampen om kunderne? Ifølge en ny artikel fra Tnooz, der brugte resultaterne fra BCD Travels 2019 Industry Forecast, er svaret i stigende grad de alternative kørselstjenester.

Konkurrencen er hårdere på nogle markeder end på andre, og travel managere tilpasser sig brugen af alternative kørselstjenester med varierende grad af succes, rapporterede branchenyhederne. Det stammer fra BCD’s prognose, som vurderede kørselstjenester efter region:

  • I Nordamerika er virksomheder stadig ved at finde ud af, hvordan man bedst håndterer alternative kørselstjenesterne i et rejseprogram. De fleste opfordrer ikke medarbejdere til at bruge Uber eller Lyft på grund af ansvarsmæssige årsager, men de fraråder dem det heller ikke.
  • De steder hvor Uber får lov til at operere i Europa, ser man et betydeligt fald i omsætningen hos officielle taxier. Men Ubers ry for at være billigere er ikke altid velfortjent, især ikke på rejser til lufthavne.
  • I Kina er chauffører for Didi, den dominerende alternative kørselstjeneste, i stand til at udstede officielle taxakvitteringer, hvilket kan øge populariteten blandt forretningsrejsende.
  • I Afrika ser man, at nye aktører forstyrrer markedsandelen, der ellers holdes af de to største alternative kørselstjenester Uber og Taxify.
  • Den alternative kørselstjenesteoperatør Careem er markedsførende i De Forenede Arabiske Emirater og udvider i hele Mellemøsten.
  • I Latinamerika trives de alternative kørselstjenesterne på grund af den udbredte brug af smartphones og det knap så imponerende udbud af offentlig transport. (Uber hævder, at de har mere end 500.000 chauffører alene i Brasilien.)
  • Indien og Japan er regioner, som man bør holde øje med, da konkurrencen stiger mellem de forskellige lokale markedsledere.

Download hele vores 2019 Industry Forecast, og få adgang til en on-demand optagelse af et nyligt webinar afholdt af BCD-forskerne og brancheeksperterne bag rapporten.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing? We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.

Name(Required)
Opt in consent(Required)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.