Video: Så kan affärsresenärer motverka utnyttjande av barn

BCD Travel har, i partnerskap med den internationella organisationen ECPAT, tagit fram en video med syfte att öka affärsresenärers kännedom om slavhandel och sexuellt utnyttjande av barn. Budskapet: Vänd inte bort blicken.

Affärsresenärer kan bidra till att sätta stopp för slavhandel och sexuellt utnyttjande av barn världen över. Vänd inte bort blicken.

Över 40 miljoner människor världen över är fast i modernt slaveri och en fjärdedel av dem är barn. BCD Travel har, i partnerskap med den internationella organisationen ECPAT, tagit fram en video med syfte att öka affärsresenärers kännedom om slavhandel och sexuellt utnyttjande av barn. Budskapet: Vänd inte bort blicken.

BCDs partnerskap med ECPAT (End Child Prostitution and Trafficking) inleddes 2018. Affärsresebyrån deltar även i The Code, ett initiativ med flertalet medlemmar inom resebranschen. The Code uppmanar medlemmar att tillhandahålla utbildningsverktyg och stödja initiativ för att stoppa sexuellt utnyttjande av barn.

Som ledande aktör inom den globala branschen för affärsresor har BCD en unik möjlighet att göra skillnad. Människosmugglare använder sig ofta av flyg för att transportera offer och övergrepp begås ofta på hotellrum. BCD utnyttjar sin räckvidd för att öka kunskapen hos företag, leverantörer och affärsresenärer, däribland genom att göra följande:

  • Utbilda egna anställda i att upptäcka och rapportera tecken på utnyttjande av barn
  • Uppmana kunder att ansluta sig till ECPAT och involvera de resenärer som reser mest i arbetet med att upptäcka och rapportera dessa brott
  • Samarbeta med leverantörer av företagsresor och andra företag i branschen för att skapa möjligheter som bidrar till att sätta stopp för människohandeln med barn

Vill du veta mer? Se “Passport to Freedom”, en djupgående video från Sabre om hur du upptäcker och rapporterar människohandel. Lyssna även på “The Company Dimes” intervju på tio minuter med Michelle Guelbart från ECPAT om vad du kan göra för att bidra.

 

Om du ser tecken på att barn utnyttjas under dina resor ska du inte vända bort blicken. Så här gör du för att rapportera det.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.