Checklista: Säkra resor för kvinnor

Personlig säkerhet utgör ett orosmoment för alla affärsresenärer, men kvinnliga resenärer kan oftare utsättas för vissa risker. Fler än tre av fyra kvinnliga affärsresenärer uppger att de upplevt trakasserier under affärsresor, enligt en undersökning från SAP Concur. Faktorer som resmål, omgivning och tid på dagen påverkar risken för en incident – i synnerhet för kvinnor som reser på egen hand. BCD Travel har sammanställt en lista med säkerhetstips för att hjälpa kvinnliga resenärer att känna sig säkrare.

Personlig säkerhet utgör ett orosmoment för alla affärsresenärer, men kvinnliga resenärer är mer utsatta för vissa risker – i synnerhet när de reser på egen hand. Fler än tre av fyra kvinnliga affärsresenärer uppger att de upplevt trakasserier under affärsresor, enligt en undersökning från SAP Concur med 7 850 affärsresenärer på 19 globala marknader.

58 % av de tillfrågade kvinnliga affärsresenärerna uppgav att de ändrat sina reseplaner på grund av att de känt sig otrygga. Resmål, omgivning och tid på dagen kan öka risken för en incident. BCD Travel har sammanställt fyra tips för att hjälpa kvinnliga resenärer att känna sig säkrare på resande fot.

Välj rätt hotell

Välj ett hotell med höga säkerhetsstandarder. Leta reda på nödutgångarna och se till att telefonen på rummet fungerar. Håll hotelldörrar låsta och bär med dig hotellnyckeln. Möt gäster i hotellobbyn eller på andra offentliga platser. Använd din företagsadress istället för dina privata adress när du checkar in och på bagageetiketter.

Planera säkra transporter

Om du kör bil bör du bara stanna på väl upplysta platser med mycket folk. Tar du taxi? Använd certifierade taxibolag i enlighet med ditt företags resepolicy. Ha koll på lokala seder. I vissa länder bör kvinnor inte sitta bredvid taxiförare. På vissa platser förväntas kvinnliga resenärer beställa taxibilar som körs av andra kvinnor.

Använd företagets onlinebokningsverktyg

Att välja ett godkänt hotell från ditt företags rekommenderade onlinebokningsverktyg säkerställer inte bara efterlevnad, utan bidrar även till att tillhandahålla relevant information till och om en resenär är i en risksituation.

Respektera kulturella olikheter

Ta reda på mer om acceptabla kläder för kvinnor på ditt resmål. I vissa regioner får kvinnor och män inte skaka hand eller ha fysisk kontakt på andra sätt, även i affärssammanhang.

Håll dig säker i sociala sammanhang

Kvinnor bör aldrig nämna att de reser på egen hand. Be hotellpersonalen eller dina affärskontakter att rekommendera säkra restauranger och sightseeingturer. Håll alltid ett öga på ditt dricksglas och drick inte något som tidigare lämnats utan uppsikt.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.