BCD Travel förvärvar i Brasilien

BCD Travel stärker sin närvaro i Sydamerika genom investeringar i Brasilien – som en del av företagets fortgående tillväxtstrategi.

Mike Janssen, BCDs president för de amerikanska regionerna.

BCD Travel har helt tagit över sin verksamhet i Brasilien efter att ha köpt upp alla återstående aktier från sin nuvarande partner Antonio Fernando Slomp. Förvärvet lägger grunden för vidare tillväxt för företaget i Latinamerikas största ekonomi. Verksamheten i Brasilien omfattar cirka 300 anställda.

”Genom att investera ytterligare befäster vi vår redan starka närvaro i ett område där våra kunder behöver befinna sig. Detta gör att vi kan förbättra våra produkter och tjänster i Brasilien samt utöka verksamheten på en viktig tillväxtmarknad”, säger Mike Janssen, BCDs president för de amerikanska regionerna.

Joint venture-partnerskapet inleddes i Brasilien oktober 2013. Efter att ha tagit över majoritetsandelen har BCD uppgraderat telefonisystemet, infört nya hanteringsprocesser för arbetsflöden, lanserat ett back office-system i världsklass samt förbättrat utbildning och utveckling inom verksamheten. Nu när BCD helt tar över kommer man att fortsätta med omfattande investeringar i teknik och lösningar för att förbättra service och data samt erbjuda andra fördelar för kunder i Brasilien. Slomp och hans brasilianska affärsresebyrå, Avipam har ingått i BCD Travels nätverk sedan 2006. Avipam är en stark lokal aktör i Brasilien, med kontor både i São Paulo och i Rio.

“Vi har haft ett gott samarbete med BCD Travel som partner och delägare i många år, och vi välkomnar denna förändring.  Den starka relation och tillit som råder mellan Avipam och BCD Travel gör det möjligt för oss med framtida samarbeten, både vad gäller brasilianska och internationella organisationer”, säger Slomp.

Brasilien utgör den största ekonomin i Latinamerika och den nionde största i världen, och är ett land fullt av möjligheter för företag som bedriver verksamhet där. Med sina nästan 210 miljoner invånare har landet världens femte största befolkning.