Advito Industry Forecast 2018

 Advito Industry Forecast 2018: Trender inom affärsresor


Fortfarande inte kund hos BCD Travel? Klicka här.

 

Advito Industry Forecast för 2018 förutspår en blygsam ökning av de globala hotellpriserna och ett ökat flygresande, vilket kommer få en obetydlig inverkan på flygpriserna, förutom på marknader där efterfrågan är störst. Den årligen återkommande rapporten lyfter också ett växande problem gällande tillgängligheten på hotell med efterfrågade prisnivåer och även utmaningar relaterade till nya NDC-standarder. Rapporten granskar också nya tjänster från tredje part som erbjuder resenärer fördelar via maskininlärning.

Tillgången av hotellpriser fortsätter utmana

Ett av de mest angelägna problemen i samband med företagens upphandlingar av hotell är tillgängligheten av hotellpriser. Allt eftersom hotellen använder en mer sofistikerad och anpassad prissättningsmodell blir det svårare för affärsresenärer att hitta och boka rum till förmånliga priser. Advitos forskning avslöjar att hotellprislistor inte varit tillgängliga i 24 procent av fallen globalt, och med en siffra så hög som 33 procent bland europeiska hotell. Företag som använder standardpriser för hotell hotellpriser, tar hänsyn till tillgänglighet och använder hotellförsäkringstjänster för att kunna hantera denna utmaning på bästa sätt.

Användandet av NDC standards ökar

Bob Brindley, vice president and principal, Advito

Från och med 2015 började flygbolagen uppmana resebyråföretag (TMC) liksom deras företagskunder, att flytta till nya direktbokningskanaler med hjälp av IATAs New Distribution Capability (NDC), vilket gör det möjligt för flygbolagen att presentera paketlösningar, istället för lösningar baserade endast på pris. Att införa avgifter för bokningar som görs via icke-direkta kanaler blir praxis, en trend som förväntas öka.

– De största riskerna med att låsa upp sig i NDC-avtal är att företag kan få sämre förhandlingsmöjligheter på lång sikt. För närvarande är en av styrkorna hos en GDS dess sammanställning av data och innehåll, vilket möjliggör jämförelse mellan leverantörer”, säger Bob Brindley, vice vd och chef för Advito, den globala resekonsulten som producerar den årliga studien.

Risker och oron kring säkerheten vid affärsresor finns kvar

Geopolitik och terrorism har givit en ny dimension åt resandet och exponerar fler resenärer för risker. Områden som behöver bevakas särskilt under det kommande året är bland andra försämrade diplomatiska relationer mellan USA och Ryssland samt eskalerande spänningar på Koreanska halvön. Resor kan också bli svårare om visum- och invandringsregler förändras och när säkerhetsmyndigheter skyddar resenärer från upplevda hot med åtgärder som exempelvis förbud mot flygningar med drönare. Eftersom det är omöjligt att förutsäga när och var terrorhot eller naturkatastrofer kommer att uppstå, bör företagens reseavdelningar fortsätta att övervaka globala nyheter, utforska tekniklösningar som förbättrar kommunikationen med resenärer, säkerställa ansvaret för vårdansvar och utbilda de mest frekventa resenärerna ”Road warrior” hur man hanterar en incident.

Maskininlärning ger ekonomiska fördelar

Tredjepartsleverantörerer använder nu maskininlärning för att ge fördelar till resenärer, vilket adderar värde vid sidan av dess ursprungliga syfte att lära sig mer om kunderna. Denna teknik tillämpas nu för att hjälpa företag att spara pengar och minska resenärernas stress genom appar med exempelvis prediktiv prissättning, prognoser om möjliga flygförseningar och ombokning av flygningar efter att biljetter har köpts. Sådana nya möjligheter ger kontroll till resenärer och hjälper dem att göra smartare resebeslut.

Klicka här för att ladda ner Advitos Industry Forecast 2018.


Fortfarande inte kund hos BCD Travel? Klicka här.