Kan blockchain forvandle mareridt om hotelprogrammer til søde drømme?

BCD og deres partnere eksperimenterer med, hvordan blockchain kan tilføre præcision, effektivitet og forenkling til afstemning af hotelprovisioner.

Besværlige udgiftsprocesser, ufuldstændige profiler for rejsende og unøjagtige regninger – det er denne type kompleksiteter, der spænder ben for en robust administration af hotelprogrammer og underminerer rejseoplevelsen og forretningsrejsebudgettet. BCD Travel samarbejder med travel tech-virksomheden Travelport og IBM om at finde en løsning.

Virksomhederne eksperimenterer med, hvordan blockchain kan forenkle back-end-processerne for forretningsrejser, især inden for afstemning af hotelprovisioner, der sikrer, at alle leverandører, som samarbejder om at levere rejseoplevelser, modtager betaling.

Hvad er blockchain?

Blockchain er i bund og grund en digital regnskabsbog, der stabler transaktioner i kronologisk rækkefølge. Hver transaktion lagres som en datablok, der krypteres af hensyn til sikkerheden. Hver gang der udføres en ny transaktion, tilføjes en ny informationsblok til kæden.

Disse individuelle informationsblokke kan ikke redigeres. Skal der tilføjes flere data? Tilføj endnu en blok til kæden. Blockchain indsamler den fulde historik bag transaktionsrækkefølgen, hvilket gør dataene ubestridelige. Den rapporterer uafhængigt oplysninger til flere parter. Datagennemsigtigheden og proceseffektiviteten bliver betydeligt forbedret.

Disruptor i branchen

Marwan Batrouni, Vice President of Global Hotel Strategy, BCD Travel

BCD, Travelport og IBM har konstateret, at komplekse processer til hotelprovisioner kan afstemmes præcist og hurtigt ved hjælp af en blockchain-aktiveret regnskabsbog, der lagrer og distribuerer de data, som fastlægger hotelprovisionerne.

“Som det ser ud nu, er administration af hoteldata en udfordring – og det ikke bare for BCD Travel. Hoteldata er en udfordring i hele branchen,” sagde Marwan Batrouni, Vice President for erhvervsrejsebureauets Global Hotel Strategy. “Den rejsende kan ændre sin booking flere gange, og det kan give anledning til, at information går tabt. Hvis en rejsende fx ankommer og derefter forlænger et hotelophold, sendes disse oplysninger muligvis ikke tilbage til os som bookingdata. Men med blockchain-teknologi kan vi indsamle data fra andre kilder, så der ikke opstår huller. Dette udgør en væsentlig forbedring i forbindelse med afstemningen af hotelprovisioner og sikrer, at faktureringen af vores kunder bliver korrekt.”

Blockchain forbedrer gennemsigtigheden og rapporteringen, fordi der indsamles data fra:

  • Betalinger uden kort
  • TMC-betalinger
  • Anywhere/anytime-pengeoverførsel
  • Forbedret rapportering
  • Større gennemsigtighed

“Blockchain har potentiale til at levere væsentlige investeringsafkast ved betalinger af hotelprovisioner samt fordele for forretningsrejseprogrammer,” sagde Travelports Ross Vinograd. “Eftersom rejsende har utallige muligheder for indkvarteringer, er en booking alene ikke tilstrækkelig til at betale provision til et bureau eller TMC. Blockchain sætter os i stand til at reducere omkostninger og lette byrden for alle involverede parter ved at forbedre gennemsigtighed, præcision og effektivitet, så processen opgraderes.”

Fokus på de rejsende

Flere store hotelbrands deltager i BCD-Travelport-IBM-projektet. De kan se fordele ved at strømline back-office-processer og anvende afstemningsdata, som virksomheder og rejsende har tillid til. Blockchain har potentiale til væsentligt at reducere tiden, der bruges på at generere og diskutere regninger.

“Timer, der ellers spildes på at drøfte uoverensstemmelser om beløb eller oplysningers rettidighed og nøjagtighed, lader i stedet alle involverede fokusere på det allervigtigste: den rejsende,” sagde Kurt Wedgewood, der står i spidsen for IBM’s blockchain-initiativer i Nordamerika.

Og det er ifølge Wedgewood dér, at blockchain virkelig er værdiskabende: “Virksomheder og leverandører inden for global distribution er i gang med at flytte deres evige arbejde med afstemning til en periode, hvor der tilføjes nye oplevelser og ny indsigt for den rejsende.”

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.