Geen British Airways en Iberia distributietoeslag voor klanten van BCD Travel

Overeenkomst stelt BCD Travel klanten vrij van distributietoeslag op boekingen van British Airways en Iberia.

BCD Travel heeft een overeenkomst bereikt met British Airways (BA) en Iberia (IB), waardoor klanten vluchten van deze luchtvaartmaatschappijen kunnen boeken zonder distributietoeslag.

Eerder dit jaar kondigden British Airways en Iberia aan dat ze vanaf 1 november een Distribution Technology Charge (DTC) in rekening zouden brengen op alle vluchten die niet via New Distribution Capability (NDC) of via websites, verkoopkantoren en callcenters van de luchtvaartmaatschappijen zelf geboekt worden. Deze toeslag geldt dus wel voor boekingen via Global Distribution Systems (GDS’en), maar niet voor boekingen via NDC van de International Air Transport Association (IATA). Boekingen via BCD Travel zijn nu ook uitgezonderd.

De komende jaren zal BCD Travel samen met BA, IB en technologiebedrijven bekijken hoe ze nieuwe distributiecapaciteiten en technologieën kunnen inzetten om de reiservaring voor gezamenlijke klanten en reizigers te verbeteren. Daarnaast wil BCD ervoor zorgen dat bedrijven de voordelen van traditionele distributiekanalen behouden. Daarom blijft het bedrijf onderzoeken of GDS’en een degelijke NDC-oplossing kunnen bieden.

Een van de drie GDS’en ondersteunt deze overeenkomst, zodat BA en IB de DTC niet in rekening zullen brengen voor boekingen via dit systeem. BCD vertrouwt erop dat een vergelijkbare ondersteuning van de andere twee grote GDS’en niet lang op zich zal laten wachten.

“We willen dat de industrie zich blijft ontwikkelen en nieuwe technologieën gebruikt die de customer experience voor travelbuyers verbetert. Dat is precies wat deze overeenkomst doet”, zegt Rose Stratford, BCD Travel Executive Vice President Global Supplier Relations en Strategic Sourcing. “Het zorgt ervoor dat de distributiekanalen van luchtvaartmaatschappijen travelbuyers dezelfde voordelen blijven bieden die ze nu ook krijgen. Een mooi voorbeeld is de mogelijkheid om voor vergelijkbare bestemmingen uit meerdere concurrerende aanbiedingen te kiezen en om belangrijke data te verzamelen om reizigers onderweg veilig te houden. We vinden het geweldig dat British Airways en Iberia bereid zijn om samen met BCD Travel tot een overeenkomst te komen waar onze gezamenlijke klanten profijt van hebben.”

“Deze overeenkomst met BCD Travel betekent belangrijke voordelen voor onze gezamenlijke klanten”, aldus Stephen Humphreys, British Airways Global Head of Sales. “Het illustreert de toewijding van BCD Travel aan NDC. We kijken uit naar onze samenwerking met hen en hun technologische partners bij de verdere ontwikkeling en realisatie van een betere klantervaring.”

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.