De strijd tussen gewone taxi’s en online taxisystemen

Overal ter wereld staan chauffeurs van online taxisystemen samen met traditionele taxi’s op het vliegveld in de rij om passagiers op te pikken. Wie wint de strijd om de ritprijs?

Overal ter wereld staan chauffeurs van online taxisystemen samen met traditionele taxi’s op het vliegveld in de rij om passagiers op te pikken.

Wie wint de strijd om de ritprijs? Steeds vaker zijn dat de online taxibedrijven volgens een recent artikel door Tnooz op basis van bevindingen van de 2019 Industry Forecast van BCD Travel.

De concurrentie is in sommige markten zwaarder dan in andere en reisprogrammamanagers overwegen tegenwoordig ook om de online taxisystemen te gebruiken, met wisselend succes, zo meldt de zakenreisnieuwsportal. Deze gegevens waren afkomstig uit de Forecast van BCD, waarin de online taxisystemen per regio onder de loep werden genomen:

  • In Noord-Amerika zijn bedrijven nog steeds op zoek naar een manier om online taxisystemen in hun reisprogramma op te nemen. De meesten raden werknemers, omwille van de betrouwbaarheid, niet aan om Uber of Lyft te gebruiken, maar raden het ook niet af.
  • Waar Uber wordt toegestaan in Europa, neemt het een behoorlijk deel van de handel over van de overige taxi’s. Maar hun reputatie dat ze goedkoper zijn is niet altijd terecht, met name voor ritten naar de luchthaven.
  • In China kunnen chauffeurs voor Didi, het dominante online taxisysteem, officiële taxikwitanties verstrekken, wat de populariteit ervan onder zakenreizigers ten goede kan komen.
  • In Afrika verstoren nieuwkomers het marktaandeel dat vooral in handen was van de twee grootste leveranciers van online taxisystemen, namelijk Uber en Taxify.
  • Online taxisysteem Careem is heer en meester in de Verenigde Arabische Emiraten en breidt zich uit in het Midden-Oosten.
  • In Latijns-Amerika doen online taxisystemen het enorm goed, vanwege het wijdverspreide gebruik van smartphones en onvoldoende openbare vervoersmogelijkheden. Uber zegt dat het alleen al in Brazilië meer dan 500.000 bestuurders heeft.
  • We houden India en Japan nauwlettend in de gaten, aangezien de concurrentie tussen de lokale marktleiders in beide landen toeneemt.

Download de volledige 2019 Industry Forecast en bekijk een on-demand opname van een recente webinar door de onderzoekers en vakdeskundigen van BCD achter het rapport.

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.