BCD Travel ontvangt IATA’s Level 3 NDC-certificering

De NDC-certificering is de recentste stap van BCD om klanten de voordelen van NDC te bieden. BCD sloot eerder al overeenkomsten af met Lufthansa Group, Qantas, Air France/KLM en British Airways/Iberia.

BCD Travel heeft het Level 3 NDC-certificaat van de International Air Transport Association (IATA) ontvangen.

IATA Level 3 NDC-certificaat
Thane Jackson

“Als marktleider in het creëren van multi-source content en distributiestrategieën, richten wij ons op de voordelen voor onze klanten. Zeven jaar na de lancering van NDC zien we meer activiteiten bij de IATA leaderboard-maatschappijen. Dat zijn luchtvaartmaatschappijen die ernaar streven om tegen 2020 minimaal 20% van hun indirecte volume via NDC-geschikte interfaces te leveren. Dit betekent meer draagvlak voor NDC als de toekomstige standaard voor de distributie van content van luchtvaartmaatschappijen”, aldus Thane Jackson, Senior Vice President of Distribution Strategy bij BCD Travel.

De NDC-certificering is de recentste stap van BCD om klanten de voordelen van NDC te bieden. BCD sloot eerder al boekingsovereenkomsten af met Qantas, Air France/KLM en British Airways/Iberia en was de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie die een NDC-overeenkomst afsloot met Lufthansa Group. BCD neemt ook deel aan Amadeus NDC [X], Sabre’s Beyond NDC en het NDC-programma van Travelport.

Thane Jackson voegt nog toe: “We zijn vastbesloten om content te blijven leveren die relevant is voor onze klanten. Maar NDC is geen kant-en-klare oplossing voor BCD of andere partijen in de distributieketen. Er zijn inmiddels belangrijke stappen gezet om op grote schaal content via een NDC-verbinding te leveren, maar er zijn nog uitdagingen op het gebied van meerdere integratiepunten (waaronder online boekingstools van derden), rapportage en zorgplicht voor complexe zakenreizen. We blijven samenwerken met onze klanten om de impact van dergelijke uitdagingen te beperken en ze samen met onze industriepartners te overwinnen.”

De distributiestrategie van BCD richt zich op een zo breed mogelijk contentaanbod voor klanten. Lees meer op onze NDC-website en download de NDC-whitepaper.

Wat is NDC-certificatie?

IATA biedt het enige officiële certificeringsprogramma in de sector voor de New Distribution Capability (NDC)-norm. Het NDC-certificeringsprogramma bevestigt enerzijds het niveau waarop een bepaalde entiteit (luchtvaartmaatschappij, TMC, etc.) XML- berichten kan ontvangen en versturen van en naar luchtvaartmaatschappijen die IATA’s NDC-transmissienormen gebruiken. Anderzijds biedt NDC luchtvaartmaatschappijen meer flexibiliteit om hun producten te differentiëren en te verkopen via externe partijen (zoals globale distributiesystemen, aggregators en zakenreisorganisaties) of rechtstreeks aan consumenten.

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing? We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.

Name(Required)
Opt in consent(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.