BCD Travel doet belangrijke investering in Japanse activiteiten

BCD Travel heeft een overeenkomst getekend voor een meerderheidsbelang in haar Japanse zakenreisactiviteiten. De overeenkomst geeft BCD een controlerend belang in de Japanse activiteiten met partner Hitachi Travel Bureau. Japan is een van de belangrijkste zakenreismarkten in de regio Azië-Pacific.

BCD Travel heeft een overeenkomst getekend om een meerderheidsbelang in Japan te nemen. De overeenkomst geeft BCD een controlerend belang in de Japanse activiteiten, een van de belangrijkste zakenreismarkten in de regio Azië-Pacific.

Hitachi Travel Bureau is een van de grootste reismanagementbedrijven in Japan, met 280 medewerkers, kantoren in Japan en China en een jaaromzet van meer dan 330 miljoen dollar. De grote verscheidenheid aan exportsectoren, zoals auto’s, consumentenelektronica, farmaceutica, biotechnologie, halfgeleiders, scheepsbouw, ruimtevaart en verwerkte voedingsmiddelen, maken van Japan een lucratieve corporate hub. Het land is dan ook bekend als een van Azië-Pacific’s belangrijkste economieën.

“Deze investering is het resultaat van een zorgvuldige langetermijnplanning en een bewijs van onze betrokkenheid in Azië-Pacific,” zegt Greg O’Neil, president BCD Travel Asia Pacific. “Als hoofdaandeelhouder in onze Japanse activiteiten met partner Hitachi Travel Bureau, kijken wij er naar uit om ons product- en serviceaanbod voor zowel wereldwijde als lokale klanten in deze belangrijke markt te verbeteren.”

Kazuhiko Otani, de huidige president van Hitachi Travel Bureau, blijft aan het roer als president/managing director van BCD in Japan. Met meer dan 30 jaar lokale ervaring en diepgaande kennis van de industrie, zal Kazuhiko verantwoordelijk zijn voor het leiden van BCD’s groeistrategie in deze veelbelovende markt.

De investering van BCD in Japan is de laatste in een meerjarige reeks van overnames en uitbreidingen. Andere meerderheidsinvesteringen en acquisities omvatten reisorganisaties in Brazilië, China, Hong Kong, Polen en Colombia; Acendas Travel en World Travel Services in de Verenigde Staten; het Scandinavisch reisbureau Ticket Biz, Grass Roots Meetings & Events; het Britse internationale evenementenbureau Zibrant; Universal Meetings Management, Inc., gebaseerd in de Verenigde Staten, Plan 365 Life Sciences en het mobiele technologiebedrijf GetGoing.

“Ons meerderheidsbelang in Japan ondersteunt onze agressieve acquisitiestrategie”, zegt John Snyder, president en CEO van BCD Travel. “We groeien in markten waar de vraag naar zakelijke reisdiensten toeneemt en waar onze klanten ons willen hebben. Deze overname opent voor ons de deur naar nieuwe zakelijke kansen in een van de meest unieke reismarkten ter wereld.”

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.