2019 Industry Forecast: 9 dingen die je moet weten voor volgend jaar

Download de volledige 2019 Industry Forecast voor gedetailleerde verwachtingen voor vraag en aanbod, prijsprojecties en gedegen inzichten.

De onlangs verschenen Industry Forecast voor 2019 van BCD Travel bevat veel handige informatie en tips voor iemand die zakenreizen inkoopt. Het rapport biedt een algemeen overzicht en zeven regionale rapporten (Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Zuidwest-Pacific). In het rapport komen aanbod, vraag en prijstrends aan bod voor vluchten, hotels, vergaderingen en openbaar vervoer.

  1. Onderhandelen met hotels in Afrika? Onderhandel kortingen op bijkomende kosten (zoals maaltijden en wasservice), die gemiddeld het kamertarief met 45% kunnen verhogen, vergeleken met 30% mondiaal.
  2. Managen van vliegreizen voor medewerkers in China? Zorg dat ze op de ‘witte lijst’ staan die je aan de vliegmaatschappijen verstrekt, of het zou kunnen gebeuren dat je reizigers geen korting op zakenreizen krijgen.
  3. Onderhandelingen met Indiase vluchtmaatschappijen? Houd er rekening mee dat extra opties als bagage en voorkeursstoelen vaak inbegrepen zijn in de totale prijs.
  4. De mondiale economie in de gaten houden? Let op voor het grootste risico: een handelsoorlog die het wereldwijde aanbod beïnvloedt, klantenuitgaven beperkt en zakelijk vertrouwen vermindert. Dat kan een teken zijn van de volgende economische recessie.
  5. Zorgen over Brexit? Lees de kleine lettertjes van de Europese luchtvaartmaatschappijen die uitzonderingen bedingen voor Brexit op tickets die verkocht zijn na maart 2019. Waarschuwing: Het kan gebeuren dat vluchten niet kunnen vertrekken vanwege ‘het regelgevingskader’.
  6. Reizigers in Latijns-Amerika? Vestig je aandacht op taxiritten. Deze services worden steeds vaker aangeboden door het wijdverspreide gebruik van mobiele telefoons en onvoldoende openbare vervoersmogelijkheden. (Uber zegt dat het alleen al in Brazilië meer dan 500.000 bestuurders heeft.)
  7. Benieuwd wat er gaat gebeuren met hotels in het Midden-Oosten? Tarieven kunnen dalen in Oman en Qatar en stijgen in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit, maar met niet meer dan 2%. Tarieven voor hotelkamers in Israël kunnen daarentegen met 3% stijgen, omdat toeristen en masse naar het land komen vanwege goedkope vliegtickets.
  8. Plannen voor de ‘Big Apple’? In 2018 waren hotelprijzen in New York lager dankzij de vele nieuwe hotels en alternatieve accommodaties. Mogelijk is dat nu verleden tijd. Verwacht een tariefstijging in 2019 omdat er minder nieuwe hotels bijkomen.
  9. Hoop op een hoteldeal in Nieuw-Zeeland? Duimen en je leveranciers bellen. Hotels in Auckland zitten vaak helemaal vol en de tarieven zijn erg hoog. Sommige hotels geven alleen korting aan hun belangrijkste klanten.

Vraag je accountmanager hoe de expertise van BCD Travel je kan helpen je reisprogramma voor 2019 en daarna te verbeteren.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.