Casestudy: Ingersoll Rand bespaart hotelkosten door verhoging TripSource®-gebruik met 88%

Ingersoll Rand heeft de TripSource-app van BCD Travel ingezet voor reizigers in Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Mexico en Peru en verhoogt daarmee de besparingen op hotelkosten.

Ingersoll Rand heeft het TripSource®-selfserviceplatform van BCD Travel ingezet voor reizigers in zes Latijns-Amerikaanse landen: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Mexico en Peru. Het doel was minder externe hotelboekingen buiten het programma om, verbeterde reizigerservaring en meer besparingen. Zes maanden later sloeg de TripSource-app echter nog altijd niet aan.

Een nieuwe casestudy zet uiteen hoe Ingersoll Rand samenwerkte met BCD om het probleem op te lossen aan de hand van een strategie om reizigers beter te bereiken. Webinars in het Engels en Spaans legden uit hoe TripSource de hotelkeuze voor reizigers vergroot, reizigers tijd bespaart bij het boeken van hotels en de veiligheid van reizigers vergroot, omdat het bedrijf hen in geval van nood kan vinden.

Leden van het reisteam gebruikten Skype-sessies en enquêtes om in contact te blijven met de reizigers. Zodra ze zich voor de app geregistreerd hadden, ontvingen ze voor, tijdens en na de reis gerichte berichten. Daarin werden ze aangespoord om hotels via TripSource te boeken, herinnerd aan voordelen als wifi op de kamer en gevraagd om feedback over hun reiservaringen te geven.

Zodra reizigers TripSource geprobeerd hadden, wilden ze niet meer zonder. “Ik kreeg zelfs bedankjes van reizigers”, aldus Veronica Sandoval, Ingersoll Rands manager van Travel, Fleet & Meeting Services voor Latijns-Amerika.

In slechts vier maanden tijd:

  • nam het aantal TripSource-gebruikers in de zes landen met 88% toe;
  • steeg het aantal geboekte hotelnachten binnen het programma t.o.v. het aantal tripnachten met 28 procentpunten;
  • daalden hotelkosten met $ 29.000 in de zes landen, vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor.

Er werd veel bespaard door externe boekingen te vervangen door boekingen binnen het programma, waaronder een stijging van 17% voor het aantal hotelovernachtingen en een daling van het gemiddelde tarief per kamer van 7%. Bovendien rapporteerden werknemers die TripSource gebruikten betere reiservaringen en was de gemiddelde tevredenheidsscore van reizigers bijna 80%.

“Als reizigers TripSource gebruiken, verhogen we onze hotelboekingen binnen het programma, onze directe besparingen en onze mogelijkheid om betere tarieven voor de toekomst te onderhandelen met leveranciers”, aldus Sandoval. “We verhogen ook onze zorgplicht. Als er een noodgeval is, dan kunnen we onze reizigers vinden. Dat is belangrijk voor ons bedrijf en onze werknemers.”

Lees de casestudy voor meer informatie. Lees meer over het jaar van innovaties en prijzen van TripSource. En vraag na hoe BCD Travel u kan helpen om reizigers te betrekken bij het bepalen van de programmadoelen.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.