10 tips om duurzaam uw koffers te pakken

Een goede tip voor zakenreizigers: Als u minder kleding en extra’s meeneemt tijdens uw zakenreizen, vermijdt u niet alleen tijdverspilling en frustratie door te zware tassen, maar beschermt u ook het milieu. Zakenreisorganisatie BCD Travel presenteert 10 tips om verstandig en duurzaam uw koffers te pakken.

Zakenreizigers kunnen iets voor het milieu doen, zelfs wanneer ze moeten inpakken en reizen voor hun werk. Van wat u meeneemt tot het type koffer en de reis zelf: hier volgen 10 tips van BCD Travel om slim en duurzaam uw koffers te pakken.

1. Kies de juiste koffer

Gebruik koffers en tassen die gemaakt zijn van duurzame materialen met een lange levensduur. Zoek ook naar koffers van gerecyclede materialen en fabrikanten die reparaties aanbieden. Hoe langer uw koffer meegaat, des te kleiner de kans dat hij in de vuilnisbak of op de vuilnisbelt belandt.

2. Seal uw koffer niet met plastic folie

Wikkel uw koffer niet in met wegwerpplastic. Gebruik in plaats daarvan een herbruikbare kofferhoes, skin of wrap of koop een kofferriem om uw reisartikelen veilig en beschermd te houden.

3. Wees georganiseerd

Overweeg een zakelijke trolleykoffer met aparte vakken voor uw kleding en laptop. Dit bespaart tijd tijdens de veiligheidscontrole. Door te kiezen voor veel vakken met rits, hoeft u minder plastic verpakkingen mee te nemen.

4. Rol uw kleding op

Als u kledingstukken oprolt in plaats van vouwt, nemen ze minder ruimte in beslag en hoeft u mogelijk alleen handbagage mee te nemen. Het oprollen van kleding beschermt ze tegen kreuken, zodat minder elektriciteit nodig is om ze te strijken of stomen voordat u ze draagt.

5. De truc met de riem

Een eenvoudig trucje om de kraag van uw overhemden te beschermen tegen kreuken: Rol uw riem op en plaats hem in de kraag om te besparen op ruimte en strijkwerk.

Werk samen met een duurzame partner

Bedrijven die samenwerken met BCD Travel beperken hun risico’s en versterken hun merk. Kom meer te weten over de voordelen van samenwerken met een zakenreisorganisatie die duurzaamheid belangrijk vindt

6. Stapel uw overhemden slim

Overhemden en jassen kunnen het best worden gestapeld met de eerste kraag naar beneden en de volgende naar boven. Hang licht gekreukte kleren in de badkamer terwijl u een douche neemt. De vochtige lucht en hitte verwijderen kreuken uit de stof.

7. Gebruik navulbare en herbruikbare verpakkingen voor toiletartikelen

Koop hervulbare flesjes en compartimenten voor toiletartikelen en medicijnen. Neem shampoo en scheerzeep in vaste vorm mee: ze kunnen niet lekken en produceren minder verpakkingsafval.

8. Neem uw eigen bekers en flessen mee

Herbruikbare koffiebekers en waterflessen passen gemakkelijk in hand- of ruimbagage. Koopt u een drankje op de luchthaven of in het treinstation? Vraag de verkoper uw eigen beker te vullen, zodat u onnodig plastic afval vermijdt. U kunt zelfs een korting krijgen omdat u afval bespaart. Vul waterflessen zodra u voorbij de veiligheidscontroles bent om te besparen op de kosten en het afval van wegwerpflessen. Een extra voordeel: er kan meestal meer water in dan in een standaard plastic fles, zodat u goed gehydrateerd blijft tijdens uw reis.

9. Zeg nee tegen papier

Download digitale documenten op uw smartphone of laptop, zodat u minder hoeft uit te printen.

10. Neem zo min mogelijk mee

Lichtere koffers, verpakkingen en draagtassen beperken uw CO2-uitstoot. Treinen, vliegtuigen en huurauto’s besparen energie tijdens de reis wanneer ze minder zwaar beladen zijn.

Werken aan een betere wereld zit in het DNA van BCD Travel. Kom meer te weten over hoe BCD omgaat met duurzaamheid.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.