Mari Afonso ontvangt BCD Travel’s Women of Distinction Award 2020

BCD Travel roept Mari Afonso uit tot winnaar van de Women of Distinction Award 2020. BCD introduceerde de award vorig jaar om vrouwen te eren die buitengewoon leiderschap tonen binnen BCD én de maatschappij.

BCD Travel roept Mari Afonso uit tot winnaar van de Women of Distinction Award 2020. BCD introduceerde de award vorig jaar om vrouwen te eren die buitengewoon leiderschap tonen binnen BCD én de maatschappij.

Mari Afonso bekleedt de functie van Operations Manager bij BCD Travel Brazilië, waar ze meer dan 40 medewerkers in het Business Travel Center en het Emergency Services team aanstuurt. Ze heeft ruim 30 jaar ervaring in de reisbranche en haar inzet voor de persoonlijke ontwikkeling van anderen maakt haar een opvallende verschijning.

Mari Afonso, BCD Travel

“Mari ziet de potentie in mensen die het niet altijd in zichzelf zien, en vindt manieren om hen te helpen het meeste uit hun competenties te halen. Ze heeft een passie voor de ontwikkeling van mensen en past haar studie in psychologie en menselijk gedrag niet alleen toe op het werk, maar ook in haar vrije tijd”, zegt Christian Dahl, BCD Senior Vice President, People & Culture. “Ze zet zich voortdurend in voor de maatschappij, o.a. door de begeleiding van moeders via Sonhando em Familia en hulp aan vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld”.Vrouwen op alle niveaus bij BCD komen in aanmerking voor de Women of Distinction Award. Voor elke regio en voor BCD Meeting & Events worden twee genomineerden voorgedragen door HR in samenwerking met de Senior Executive Teams. Uit al deze bijzondere genomineerden werd Afonso als winnaar gekozen door een comité bestaande uit John Snyder, President en CEO van BCD Travel; Kelly Flynn, Vice President Strategic Communications; de winnaar van vorig jaar, Kathy Jackson, Vice President en Executive Chair Sustainability; en Christian Dahl.

“De gelijke behandeling van mannen en vrouwen maakt deel uit van BCD’s bedrijfscultuur. Door succesvolle vrouwen op het gebied van prestaties en innovatie in de schijnwerpers te zetten, willen we andere vrouwen in de organisatie inspireren om hun carrièreambities binnen BCD waar te maken”, aldus John Snyder, President en CEO van BCD.

Bij BCD werken zo’n 13.800 mensen in 109 landen. Wereldwijd bestaat bijna 70% van het huidige personeelsbestand van BCD uit vrouwen. Op directieniveau en hoger is dat 50%.

Het bedrijf heeft eerder prijzen en erkenningen ontvangen voor best practices op het werk, zoals:

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.