London en New York blijven de populairste bestemmingen voor Europese zakenreizigers in 2019

Europa is een volwassen zakenreismarkt. Het is dus niet zo verrassend dat de top 10 van Europese steden weinig verandert. Londen, Amsterdam, Wenen, Barcelona, Kopenhagen, Madrid en Milaan behielden hun positie van 2018 ook in 2019.

Volgens het BCD Travel 2019 Cities & Trends rapport blijven Londen en New York de belangrijkste steden voor Europese zakenreizigers.

Europa is een volwassen zakenreismarkt. Het is dus niet zo verrassend dat de top 10 van Europese steden weinig verandert. Londen, Amsterdam, Wenen, Barcelona, Kopenhagen, Madrid en Milaan behielden hun positie van 2018 ook in 2019. Alleen Parijs en Zürich zijn van plek gewisseld, waarbij de Zwitserse stad naar de vierde positie steeg. De protestacties van de gele hesjes hebben mogelijk een rol gespeeld in de daling van de Franse hoofdstad naar de vijfde positie. Verder is Frankfurt uit de top 10 gezakt en heeft plaatsgemaakt voor Stockholm. Dit komt waarschijnlijk door de tegenvallende economische prestaties van Duitsland in 2019. De economische groei vertraagde van 1,5% naar slechts 0,6% en de Duitse exportgerichte economie ontsnapte ternauwernood aan een recessie. De Zweedse economische groei vertraagde ook, maar is veerkrachtiger gebleken.

Europese bestemmingen

De intercontinentale bestemmingen laten iets meer verschuiving zien, alhoewel de steden in de top 10 hetzelfde zijn gebleven. New York en Shanghai behielden hun eerste en tweede positie. San Francisco, Chicago en Tokyo zijn iets gestegen, terwijl Peking, Dubai en Singapore lichtjes zijn gezakt.

San Francisco steeg van de vijfde naar de derde positie, waardoor Singapore en Dubai elk een positie zijn gezakt. Een mogelijke factor is de luchtvaartcapaciteit. Vorig jaar nam het aantal directe vluchten tussen EMEA (voornamelijk Europa) en San Francisco met 8% toe en steeg het aantal beschikbare stoelen met 9%.

Peking daalde van de zesde naar de achtste plaats. Dit zou te maken kunnen hebben met de vertraging van de economische groei in China en de naweeën van de handelsoorlog tussen de VS en China, waardoor Amerikaanse bedrijven die vanuit Europa opereren minder naar China gereisd hebben.

Intercontinentale bestemmingen

Het Verenigd Koninkrijk bleef in 2019 het populairste land voor Europese zakenreizigers, gevolgd door Duitsland en Spanje. De Verenigde Staten, China en India bleven de meest bezochte intercontinentale bestemmingen. Dit komt door de sterke handelsbetrekkingen van Europa met China en India.

Top 3 landen in 2019

Europa Intercontinentaal
1. Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten
2. Duitsland China
3. Spanje India

Klik hier voor het Cities & Trends rapport met de belangrijkste bestemmingen voor Europese zakenreizigers.

Over het rapport

De resultaten zijn gebaseerd op het aantal geboekte vliegtickets door klanten van BCD Travel in 2019, 2018 en 2017 in een aantal Europese markten.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.