2020 Industry Forecast: hotelprijzen stijgen met 1%-3%, vliegtarieven met 1%-2%

Lees de nieuwste editie van de jaarlijkse Industry Forecast voor wereldwijde zakenreizen. Volgens de 2020 Industry Forecast van BCD Travel zullen wereldwijd de hotelprijzen volgend jaar stijgen met 1% tot 3%, en vliegtarieven met 1% tot 2%.

Volgens de 2020 Industry Forecast van BCD Travel zullen wereldwijd de hotelprijzen volgend jaar stijgen met 1% tot 3%, en vliegtarieven met 1% tot 2%.

De hogere hotelprijzen zijn het gevolg van een sterke vraag, waardoor de bezettingsgraad in de meeste regio’s hoog blijft. In Azië zullen de prijzen zelfs meer stijgen, met name in Japan, waar de Olympische Zomerspelen van 2020 plaatsvinden, en Vietnam. Reden hiervoor is de sterke vraag naar zowel vrijetijds- als zakenreizen.

Luchtvaartmaatschappijen zullen de gemiddelde tarieven in de meeste markten verhogen om de hogere brandstof- en personeelskosten te compenseren. Verwacht wordt dat de gemiddelde ticketprijzen in 2020 met 1% tot 2% zullen stijgen.

De nieuwste editie van de jaarlijkse Industry Forecast voor zakenreizen bevat ook analyses voor afzonderlijke regio’s. Een greep uit de bevindingen:

  • In Noord-Amerika zullen de hotelprijzen met 2% tot 4% stijgen in de VS en Canada, en met 0% tot 2% in Mexico.
  • Hotels blijven nieuwe accommodaties toevoegen in Azië, maar de vraag zal het aanbod blijven overtreffen, waardoor de tarieven zullen stijgen met 2% tot 4%.
  • De sterke vraag in Europa zal de kosten voor meetings met 3% tot 4% doen stijgen.
  • Ook in Sydney en Auckland (Nieuw-Zeeland) zullen de vergaderkosten sterk toenemen.
  • Regionale vliegtarieven in Latijns-Amerika zullen 3% stijgen naarmate de vraag zich herstelt.
  • Vliegtarieven zullen met 1% tot 2% stijgen op regionale routes in Afrika. Daarbij wordt er een hogere stijging verwacht voor vluchten tussen de snelst groeiende economieën van het continent.

Uber’s plan om Careem over te nemen, kan resulteren in een dominante vervoersdienst in het Midden-Oosten.

Meld je aan voor onze webinar

Leer meer over de trends van volgend jaar tijdens een webinar op 25 september. Onze experts achter de 2020 Industry Forecast laten zien welke factoren van invloed zijn op zakenreizen en hoe je kansen kunt benutten.

Mike Eggleton, director of Research & Intelligence bij BCD Travel

“Naarmate we 2020 naderen, worden travelmanagers en inkopers geconfronteerd met een tragere groei in de geavanceerde economieën, terwijl opkomende markten het beter doen”, zegt Mike Eggleton, director of Research & Intelligence bij BCD Travel. Als voorbeeld noemt hij de voorspelling van BCD dat de Noord-Amerikaanse economie met 1,6% zal groeien, terwijl de groei in Azië veel meer zal zijn en mogelijk zelfs tot 4,5% kan oplopen.

De tragere wereldwijde economische vooruitgang heeft in een jaar tijd geleid tot een zwakkere groei van de vraag naar vliegreizen. Desondanks blijft de vraag voor luchtvaartmaatschappijen sterk genoeg om in de meeste markten hun tarieven te kunnen verhogen als compensatie voor de hogere brandstof- en personeelskosten. Verhoogde vliegcapaciteit zal de prijsstijging voor vliegtickets beperken, op enkele uitzonderingen na. Zo zullen in China en India een sterke vraag, veranderingen in concurrentie en ontwikkelingen op het gebied van regelgeving tot hogere vliegtarieven leiden.

Vliegtarieven in 2020

Wereldwijd zullen in 2020 de gemiddelde intercontinentale business en economy class-tarieven naar verwachting met 1% stijgen. De intercontinentale business class-tarieven blijven stabiel in Latijns-Amerika en zullen met 1% dalen in Zuidwest-Pacific, waar de toenemende concurrentie op trans-Pacific routes de prijzen drukken.

In 2020 zullen de regionale economy class-tarieven naar verwachting met 1% stijgen en de business class-tarieven met 2%. De gemiddelde stijging van vliegticketprijzen in de verschillende regio’s zal tussen de 1% en 3% liggen. Vluchten in Azië en Latijns-Amerika zullen met 3% de scherpste stijging zien naarmate de vraag zich herstelt. In Europa blijven de regionale economy class-tarieven stabiel vanwege concurrerende lowcost-maatschappijen.

Hotelprijzen in 2020

Door de vraag naar hotels zal de bezettingsgraad in 2020 toenemen, waardoor de gemiddelde dagtarieven met 1% tot 3% zullen stijgen. In Azië zullen de hotelprijzen met gemiddeld 2% tot 4% stijgen, omdat de vraag het aanbod overtreft. Het gemiddelde dagtarief zal met 0% tot 2% de laagste stijging kennen in Latijns-Amerika, naarmate de vraag in de regio zich na een zwakke periode langzaam herstelt.

De 2020 Industry Forecast

De 2020 Industry Forecast voorziet travelmanagers en inkopers van prijsvoorspellingen, inzichten en richtlijnen. Zo kunnen ze zich voorbereiden op nieuwe inkoopstrategieën, onderhandelingen met leveranciers en budgetten. Naast wereldwijde vraag-, aanbod- en prijstrends voor vliegtickets, hotels, meetings en vervoerdiensten, biedt de Industry Forecast ook gedetailleerde regionale rapporten over Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Zuidwest-Pacific en een wereldwijd overzicht van reisrisico’s en security op het gebied van terrorisme, gezondheid, natuurrampen en geopolitiek.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.