2018 – een bekroond jaar voor BCD Travel

Onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en technologische innovatie worden hoog gewaardeerd in onze sector.

Onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en technologische innovatie worden hoog gewaardeerd in onze sector.

In 2018 ontvingen we een aantal belangrijke prijzen, waaronder een gouden rating voor duurzaamheid van EcoVadis en de Gold Stevie® voor Tripsource op de International Business Awards. Daarnaast werd John Snyder uitgeroepen tot Responsible CEO of the Year en BCD Travel tot Most Admired TMC.

BCD Travel verdient derde keer goud voor inspanningen rond duurzaamheid.

BCD Travel heeft zijn derde gouden rating verdiend door zich in te zetten voor duurzaamheid. De beoordeling plaatst de zakenreisorganisatie in de top 1% van alle leveranciers die door het wereldwijd toonaangevende MVO-beoordelingsplatform EcoVadis zijn beoordeeld.

Vooruitgang die heeft meegeteld in de 2018 Gold Rating voor BCD:

 • Verbeterde Global Reporting Initiative (GRI)-rapportage
 • Nieuw wereldwijd managementsysteem voor milieu, gezondheid en veiligheid
 • Tot 70% toename van het aantal wereldwijde locaties gecertificeerd volgens ISO 14001 en OHSAS 18001
 • Verbeterde milieurapportage, inclusief CDP (Carbon Disclosure Project) en Carbon Verification Statement
 • Aanvullingen op het wereldwijde beleid van arbeidspraktijken, mensenrechten en duurzame inkoop

TripSource verdient lof van reizigers en industrie

2018 was een jaar van vooruitgang voor BCD Travel’s TripSource®. In de afgelopen 12 maanden hebben we meer dan 10 nieuwe functies toegevoegd aan de mobiele app en het webplatform. Daarnaast heeft de app drie awards ontvangen voor innovatie. Sommige van de verbeteringen zijn omvangrijk, zoals biometrisch inloggen en vluchten boeken. Andere zijn eerder geleidelijk, zoals trips samenvoegen om bleisure-reisjes te vergemakkelijken.

De verbeteringen van TripSource dit jaar:

 • Vluchtboekingen
 • Spraakactivering via Amazon Alexa
 • Noodberichten (“Ik ben veilig”-check-in)
 • Rekeningen opslaan en bewaren
 • Biometrisch inloggen
 • Reismanagement door reisboeker
 • Trips samenvoegen (reserveringen voor dezelfde reis die op verschillende momenten geboekt zijn)
 • Klantbranding
 • Directe link naar online boekingstools
 • Open registratie (bijv. geen reisboeking vereist om te registeren)

Ook derden waarderen de innovaties van TripSource. De app won onlangs de 2018 Gold Stevie® van de International Business Awards in de reiscategorie. Dat vooral dankzij de gebruiksvriendelijkheid en de toegevoegde waarde voor zakenreizigers. Een jurylid omschreef TripSource als een ‘geweldige manier om het reisproces te stroomlijnen’. Eerder al kreeg de app een Best Mobile App Award en vorig jaar ook de Outstanding Mobile App Award van de Web Marketing Association.

John Snyder uitgeroepen tot Responsible CEO of the Year van 2018

John Snyder, President & CEO, BCD Travel

Het decennialang wereldwijd duurzaamheidsinitiatief van BCD Travel heeft internationale erkenning gekregen voor zijn President en CEO John Snyder. CR Magazine riep Snyder uit tot 2018 Responsible CEO of the Year for a Private Company. De award erkent zakelijke leiders die toegewijd zijn aan een progressieve milieu-, sociale en governance-agenda.

“Ik beschouw deze prijs als een erkenning voor de gezamenlijke, wereldwijde inspanningen bij BCD Travel”, zegt Snyder. “Ik hoop dat het andere CEO’s inspireert om zich aan te sluiten bij onze toewijding om duurzaamheid centraal te stellen in alles wat we doen, met als doel een blijvend zakelijk succes te verzekeren zonder de mogelijkheden voor toekomstige generaties te beperken.”

BCD Travel voor de zesde keer uitgeroepen tot ‘Most Admired TMC’

BTN Group riep BCD Travel dit jaar nogmaals uit tot Most Admired TMC van 2018. Deze erkenning werd toegekend door lezers van The Beat, een populaire nieuwsbrief en website voor de zakenreisindustrie. Het is de zesde prijs voor het bedrijf.

De award is gebaseerd op een peiling die deze zomer werd gehouden onder de lezers van The Beat. Hierin werden ze gevraagd te kiezen voor het bedrijf dat zij het meest waarderen om zijn ‘principes, managementstijl en service voor hun zakelijke klanten’. Lezers van The Beat beoordeelden bedrijven uit zes sectoren: luchtvaart, hotel, autoverhuur, TMC, technologische providers en betalingssystemen. Deelnemers mochten niet op hun eigen werkgever stemmen.

“We zijn zeer vereerd met deze erkenning die onze collega’s, peers en klanten aan ons bedrijf hebben gegeven”, zegt John Snyder, BCD Travel President en Chief Executive Officer. “Ik ben trots op al onze medewerkers voor hun inzet op innovatie en excellentie in klantenservice. Die prestaties hebben geleid tot deze erkenning.”

De ‘Most Admired TMC’ award komt samen met andere recente bekroningen voor BCD, waaronder de verkiezing tot een van America’s Best Employers for Women 2018 door Forbes, de 29e plek op een lijst van 100 bedrijven met flexibele werkomgevingen door Flexjobs en andere erkenningen.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.