10 reisapps die je leven makkelijker maken

Snelle en handige informatie kan het verschil betekenen tussen een goede en een slechte werktrip. Hier is een lijst met praktische en interessante reisapps en services voor diverse apparaten en platforms. Download ze nu, bedank ons later.

1. TripSource®

Toegang tot al je reisdetails op één handige plek. MetTripSource, de bekroonde app van BCD Travel, beschik je over alle reisgegevens, vluchtwaarschuwingen, gatewijzigingen en andere waardevolle informatie over je huidige en geplande reizen. Als er iets in je reisschema wijzigt, wordt de informatie in TripSource automatisch aangepast.

2. Travel Watch

Onze Travel Watch-accounts (op Twitter) geven realtime-updates over gebeurtenissen die zijn veroorzaakt door weer, stakingen en andere grote gebeurtenissen over de hele wereld. Volg @BCDemea, @BCDapac of @BCDamericas op Twitter om op tijd te worden geïnformeerd over vertragingen en annuleringen. Wil je niet dat je Twitter-feed volloopt? Stop dan met volgen als je weer thuis bent en begin weer te volgen als je op het punt staat een nieuwe reis te maken.

3. ICE – in case of emergency

In de ICE app sla je al je medische informatie op. Van je lengte, gewicht en bloedgroep tot allergieën, medicaties en verzekeringsinformatie. De app laat je gegevens op het startscherm van je smartphone zien, zelfs als deze is vergrendeld. In noodsituaties, bijvoorbeeld bij een ongeluk, kunnen hulpverleners je ter plaatse identificeren, behandelen en je noodcontacten thuis waarschuwen.

4. GateGuru

Met GateGuru hoef je nooit meer te zoeken naar die last-minute benodigdheden op het vliegveld. In de app vind je allerlei handige informatie en kaarten waarop staat waar gates, eetgelegenheden, winkels, pinautomaten, oplaadpunten en lounges van luchtvaartmaatschappijen zich bevinden, of er wifi beschikbaar is en nog veel meer. Al deze informatie is afgestemd op je reis en je locatie op het vliegveld.

5. Can I Eat This?

Montezuma’s revenge, Delhi belly of reizigersdiarree – hoe je het ook noemt, het bederft je reis. Het komt nooit gelegen en is in sommige gevallen zelfs levensgevaarlijk. De app Can I Eat This? vertelt je wat je op je bestemming waarschijnlijk veilig kunt eten en drinken, zodat je niet je halve trip op het toilet hoeft door te brengen.

6. Convert Any Unit

Convert Any Unit doet precies wat het zegt: het rekent eenheden als temperatuur, afstand, gewicht, volume, snelheid, valuta en meer om. Zelfs als je erg goed bent in het omrekenen van valuta in je hoofd terwijl je in de rij staat bij de kassa, kan de app goed van pas komen. Bijvoorbeeld in landen waar wisselkoersen in de duizenden (zoals de Colombiaanse peso) of zelfs in de tienduizenden (zoals de Vietnamese dong) worden geteld.

7. PackPoint

Sommige mensen pakken hun koffer met hun ogen dicht – voor anderen is het een ware nachtmerrie! PackPoint helpt je met het maken van de perfecte inpaklijst voor elke trip. Het organiseert alles wat je inpakt op basis van hoelang je weg bent, wat het weer is op de plaats van bestemming en wat je allemaal gaat doen tijdens je reis.

8. Uber

Uber is een ridesharing-app waarmee je dag en nacht snel en betrouwbaar een rit kunt aanvragen. Je hoeft niet te parkeren of te wachten op een taxi of bus. Met één tik vraag je een rit aan en je betaalt heel eenvoudig met je creditcard. Je kunt zelfs meerdere creditcards aan je account koppelen, bijvoorbeeld eentje voor zaken en eentje voor privé. Vervolgens kies je met welke kaart je wilt betalen.

9. iTranslate

Met iTranslate kun je lezen, schrijven en spreken in 90 talen, waar ook ter wereld. Typ een woord of een zin boven in het venster en de vertaling verschijnt eronder. Of spreek de woorden hardop uit. iTranslate zet je woorden vervolgens om in tekst en vertaalt dit vervolgens in een andere taal.

10. KLM Emoji Service 

Met deze nieuwe emoji-service vind je op een leuke en eenvoudige manier je weg in een onbekende stad of land. Ben je op zoek naar een treinstation, schoenenwinkel, nachtclub of Italiaans restaurant in de buurt? Stuur de bijbehorende emoticon naar KLM via Messenger, deel je huidige locatie en KLM stuurt direct het dichtstbijzijnde adres.

Ontdek nog meer handige travel apps die je leven makkelijker maken in ons digitale magazine Move On.