Video: Zakenreizigers en de zoektocht naar geluk

Hoe de tevredenheid van reizigers invloed heeft op behoud van personeel en productiviteit.

Zakenreizigers vinden dat hun bedrijven niet genoeg rekening houden met hun behoeften tijdens een reis. Uitzoeken wat die behoeften zijn, de juiste manier vinden om ze te meten en reizigers tevreden en gezond houden, zouden topprioriteiten moeten zijn voor bedrijven die toptalent willen aannemen, zegt Miriam Moscovici, Senior Director for Research and Innovation van BCD Travel.

In een gesprek met Martin Cowen, redactiedirecteur bij Tnooz, een nieuwsuitgave voor de industrie, en Al Merchen, partner bij Myriad/MMGU Global, legde Moscovici uit hoe eenvoudig het kan zijn om de beste medewerkers in te huren en te behouden door hen bijvoorbeeld in een hogere klasse te boeken op lange vluchten.

“In de toekomst gaan we waarschijnlijk zoiets als een tevredenheidsquotiënt zien”, zei Moscovici tijdens de chat die werd uitgezonden vanuit de Global Business Travel Association Conference van 2018 in San Diego. “Een zakenreiziger die niet tevreden, gezond en vrolijk is, gaat naar de concurrent. Voor ons is het erg belangrijk om te achterhalen wat die tevredenheidsquotiënt precies is.”

Merschen onderzocht hoe het comfort van een reiziger goed is voor de productiviteit. “Als je je laptop niet kunt openen in je stoel in de economy-class, ga je niet werken’, zei hij. “Soms ben je door die loungepas of die upgrade tien keer zo productief en daarom ben je tevredener en heb je meer tijd voor een work-out in het hotel. En dat blijft hangen.”

Zie wat Moscovici denkt over technologische trends die zakelijk reizen hervormen en ontdek hoe TripSource® van BCD Travel kan helpen bij het aanpakken van zakenreisprogramma’s om de tevredenheidskloof bij zakenreizigers te overbruggen.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.