Op zakenreis naar: Kaapstad

Ontdek Kaapstad met deze handige tips over vervoer, waar je op afstand kunt werken, welke bezienswaardigheden er zijn en welke gerechten je absoluut moet hebben geproefd.

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1552387492317{margin-right: 20px !important;}”]

Kaapstad heeft door zijn ligging tussen de Tafelbaai en de Tafelberg geen gebrek aan natuurlijk schoonheid.

De oudste stad van Zuid-Afrika wordt ook wel de Moederstad genoemd en heeft meer dan 3,7 miljoen inwoners. Ook is het parlement van het land hier gevestigd. Toeristen en zakenreizigers reizen massaal af naar Kaapstad. Toerisme, de energiemarkt, de financiële wereld en de zakelijke dienstverlening zijn dan ook de voornaamste sectoren. [/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″ css=”.vc_custom_1547763900681{margin-top: 40px !important;margin-left: -20px !important;border-top-width: 1px !important;border-right-width: 1px !important;border-bottom-width: 1px !important;border-left-width: 1px !important;background-color: rgba(30,115,190,0.23) !important;*background-color: rgb(30,115,190) !important;border-left-style: none !important;border-right-style: none !important;border-top-style: none !important;border-bottom-style: none !important;border-radius: 10px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1552387540679{margin-top: -30px !important;margin-right: -5px !important;margin-bottom: 5px !important;margin-left: -5px !important;}”]

Handig om te weten voor u vertrekt

Tijdzone: South Africa Standard Time

Valuta: Zuid-Afrikaanse rand (USD 1 = ZAR 14,64)

Gesproken talen: Afrikaans, Xhosa en Engels

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Luchthaven

Cape Town International Airport (CPT) bevindt zich op 20 kilometer van het stadscentrum.

Vervoer

Je vindt taxi’s op de begane grond, net buiten de aankomsthal. Een rit vanaf het vliegveld naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten en kost ZAR 300-ZAR 400 (USD 20,49-USD 27,32).

Ook met de MyCiTi-bus reis je rechtstreeks van het vliegveld naar het centrum. Elke 20 minuten vertrekt er een bus en de rit duurt ongeveer 30 minuten. Je koopt een Myconnect-kaart voor de bus bij een van de MyCiTi-kiosken in het busstation. De prijzen verschillen per afstand en seizoen.

Ook ridesharing is mogelijk in de stad. Een UberX van het vliegveld naar het centrum kost ZAR 178-ZAR 234 (USD 12,16-USD 15,98).

Werkplekken

Work & Co is een geweldige optie voor freelancers en zakenreizigers die tijdelijk een werkplek nodig hebben die van alle gemakken is voorzien. De huur voor een dag bedraagt ZAR 390 (USD 26,64).

Akro biedt flexwerkplekken in twee verschillende kantoorpanden. Reserveer een werkplek voor ZAR 250 (USD 17,08) in het stadscentrum van Kaapstad of in Salt River, nabij Kaapstad. Beide locaties bieden wifi, vergaderruimtes en een keuken met alle noodzakelijke voorzieningen. Er staan zelfs pingpongtafels voor de nodige ontspanning tijdens je pauze.

Als je op zoek bent naar sterke koffie en een sterk wifisignaal, ben je bij Bean There Coffee aan het juiste adres. En een duurzaam pluspunt: ze roosteren hier ook nog eens gecertificeerde koffie uit eerlijke handel.[/vc_column_text][vc_single_image image=”8667″ img_size=”large” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://mytrips.tripsource.com/#/login”][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]

Bezienswaardigheden

Neem het grootse uitzicht in je op vanaf de Tafelberg, die slechts 15 minuten buiten het centrum ligt. Heb je weinig tijd? Neem dan de kabelbaan die je in vijf minuten naar de top brengt. Maar als je vertier voor twee tot vier uur zoekt, kun je ook via een van de mooie routes naar de top wandelen. De kabelbaanprijzen verschillen per seizoen en tijdstip. Let op de weersomstandigheden om te voorkomen dat je terechtkomt in het wolkendek dat de berg bekleedt, want dit zogenaamde ‘tafelkleed’ belemmert het prachtige uitzicht.

Op de hellingen van de Tafelberg vind je de Kirstenbosch Botanical Garden. In de tuinen staan 2.500 plantensoorten die alleen op het Kaapse Schiereiland voorkomen. Bewonder de tuin met geneeskundige planten en de geurentuin, wandel over het braillepad en bezoek het amfitheater van palmvarens. De entree voor volwassenen bedraagt ZAR 70 (USD 4,78)

Als je een dagje vrij hebt, kun je naar Cape Point bij Kaap de Goede Hoop gaan, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Beklim de trappen van de historische vuurtoren of ga met de lift naar boven. Het uitzicht over de zee is overweldigend mooi. Als je geluk hebt, kun je zelfs wilde pinguïns en bavianen zien. Bezoekers uit het buitenland betalen ZAR 303 (USD 20,70) entree.

Eten en drinken

Clarke’s Bar & Dining Room staat om twee dingen bekend: hamburgers en het ontbijt dat de hele dag wordt geserveerd. Ook de cocktails zijn favoriet onder de vele gasten. Het restaurant ligt prachtig gelegen aan Bree Street, een ideale plek om naar mensen te kijken.

Breng een bezoekje aan Bo-Kaap Kombuis in de bontgekleurde wijk Bo-Kaap voor een echte, authentieke Kaap-Maleierse maaltijd. Deze keuken kun je het beste omschrijven als een mengeling van Afrikaanse, Nederlandse, Indonesische en Maleisische smaken. Mensen van over de hele wereld komen naar dit plaatselijke restaurant voor het eten en het uitzicht. Leuk weetje: ‘kombuis’ betekent keuken in het Afrikaans.

In Kaapstad bestaat er bijna geen restaurant waar je geen prachtig uitzicht hebt tijdens het dineren. De Pot Luck Club bevindt zich op de zesde verdieping van een silo en biedt uitzicht over de oceaan, de bergen en de stad. Het menu bestaat uit tapasachtige gerechten die op smaak zijn ingedeeld. Dankzij het foodsharingconcept en de ontspannen, informele sfeer is dit restaurant de plek bij uitstek voor groepen om te dineren.

Zakelijke etiquettetips – Zuid-Afrika

Plan je zakelijke afspraak zo ver mogelijk van tevoren en wacht geduldig op je gastheer of -vrouw. In sommige gevallen geldt zelfs dat hoe later je zakenpartner aankomt, hoe belangrijker hij/zij is.

Een gewone handdruk is altijd een veilige manier om iemand te begroeten.

Bouw een persoonlijke band op met je gastheer of -vrouw. Het is beleefd om te vragen of iemand in goede gezondheid verkeert en te informeren naar zijn/haar familie. En als je ook maar iets hebt met rugby, golf of cricket, weet je zeker dat het gesprek soepel zal verlopen.

Bij een zakelijke afspraak gaat het er niet zozeer om dat je zo snel mogelijk alle gesprekspunten van de agenda kunt afstrepen. Het is juist belangrijker om waar mogelijk een win-winsituatie te creëren.

Informele zakenlunches zijn heel gebruikelijk, dus zorg ervoor dat je je kostuum kunt wisselen voor een casual outfit.

En ten slotte, vermijd gesprekken over apartheid en corruptie.[/vc_column_text][vc_cta h2=””]Op zoek naar een ander hotel? Boek met de TripSource®-app in slechts 2 minuten een hotel in Kaapstad en vraag hoe BCD Travel het de zakenreiziger onderweg een stuk eenvoudiger maakt[/vc_cta]

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.