Checklist: Bescherm jezelf tegen diefstal tijdens een zakenreis

Bijna de helft van alle travelmanagers is van mening dat reisrisico’s toenemen – en dat je op luchthavens hiermee vaker in aanraking kan komen. Zakenreizigers kunnen de tips op deze checklist gebruiken om persoonlijke en zakelijke eigendommen te beschermen.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bijna de helft van alle travelmanagers is van mening dat reisrisico’s toenemen – en dat je op luchthavens hiermee vaker in aanraking kan komen. Zakenreizigers kunnen de tips op deze checklist gebruiken om persoonlijke en zakelijke eigendommen te beschermen:

Pak je koffer goed in

Bewaar geen waardevolle spullen of ticketinformatie in de buitenzakken van de bagage. Draag waardevolle spullen indien mogelijk dicht op je lichaam.

Kom veilig door de beveiligingscontrole

De transportband tijdens de beveiligingscontrole is de gelegenheid bij uitstek voor diefstal.  Probeer in de buurt van je bezittingen te blijven staan totdat ze in de scanner gaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Emergency Response: “Ik ben veilig!”” txt_align=”center” add_button=”bottom” btn_title=”Maak kennis met de beveiligingsfunctie voor reizigers” btn_color=”sky” btn_align=”center” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.bcdtravel.com%2Fmove-nl%2Fvereenvoudigde-communicatie-in-noodsituaties%2F||target:%20_blank|”]Communicatie met reizigers tijdens een crisis of ramp is een van de grootste zorgen van bedrijven. Klanten van BCD die TripSource gebruiken, kunnen een alarm op hun telefoon ontvangen met details over noodsituaties op hun locatie en worden gevraagd in te checken met de knop “Ik ben veilig!”. Travelmanagers kunnen tijdens de ramp of crisis de getroffen reizigers volgen en met ze communiceren.[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Blijf alert bij de bagageband

De veiligheidsregel hier is: Zorg voor een redelijke hoeveelheid persoonlijke ruimte bij de bagageband. Doe een stap achteruit en wacht op je koffer of trolley. Dieven gebruiken de drukte aan de rand van de bagageband om reizigers aan te stoten en hen te ontdoen van persoonlijke spullen, zoals telefoons, portemonnees, sieraden en handtassen.

Reis met je collega

Wanneer je je portemonnee, chipkaarten en ID-kaarten moet tonen, en je ze dus in je hand moet hebben, moet je heel goed uitkijken. Denk bijvoorbeeld aan balies voor autoverhuur, bushaltes, taxistandplaatsen of in winkels. Samen sta je sterker en veiliger. Als je met collega’s reist, deel dan vervoer zoals toegestaan door je reisbeleid en blijf zoveel mogelijk bij de groep.

Bescherm je reisgegevens

Reis je met een paspoort? Maak er een foto van met je mobiel en/of upload het naar de cloud. Bekijk ook deze 4 manieren om je reisgegevens te beschermen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.