Problemen voor hotels in het Verenigd Koninkrijk na de Brexit

De vraag naar hotelkamers in en zakenreizen naar Londen kan teruglopen omdat zakenreizigers de gevolgen van de Brexit afwachten.

Door de sterke positie van Londen als bestemming voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers wist het de meeste inzinkingen in de reissector goed te doorstaan. Sterker nog, ondanks de Brexitplannen van het Verenigd Koninkrijk bleef Londen de afgelopen jaren een internationale topbestemming voor zakenreizigers.

Maar de robuuste zakenreiseconomie van de stad kan een fikse deuk oplopen als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, zeker in het geval van een no-dealbrexit. De Londense hotels kunnen in de problemen komen.

Hoe bereidt u zich voor op de Brexit?

Ontdek hoe inkopers van zakenreizen zich kunnen voorbereiden op een breuk tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.

Veranderingen in de vraag naar hotels

De vraag naar kamers kan afnemen, omdat zakenreizigers hun reizen naar Londen annuleren of uitstellen in afwachting van de gevolgen van de Brexit. Een rooskleuriger scenario voor hotels: Als de waarde van de Britse pond daalt vanwege de Brexit, kan de vraag naar overnachtingen in Londen juist stijgen omdat deze goedkoper worden voor internationale reizigers.

Hogere loonkosten voor hotels

Maar er zit een keerzijde aan dat potentiële goede nieuws. Drukke hotels moeten over voldoende personeel beschikken om de schoonmaak, keuken en receptie bij te houden en reizigers van dienst te zijn. Hotels in het Verenigd Koninkrijk zijn hiervoor sterk afhankelijk van werknemers uit Europese landen. Die werknemers zullen minder voorhanden zijn wanneer de Brexit een feit wordt. Hotels kunnen genoodzaakt zijn hun tarieven te verhogen om de hogere loonkosten te dekken.

Lees meer over zakenreistrends in verband met de Brexit en ontdek hoe de hotelmarkt zich in 2020 wereldwijd zal ontwikkelen. Download de 2020 Industry Forecast van BCD Travel.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.