Tips om te onderhandelen over kortingen met hotelketens

Er hangt een stevig prijskaartje aan kortingen van hotelketens. Dat is de waarschuwing van de hotelexperts achter de 2020 Industry Forecast van BCD Travel.

Grote hotelketens komen met agressieve promoties voor vaste kortingen op hun merken, waaronder soms duizenden hotels vallen. Wanneer een korting voor zoveel hotels gegarandeerd wordt, kan dat bijzonder aantrekkelijk klinken, maar reisinkopers zijn best op hun hoede.

Krijg meer inzicht in hotelinkopen

Vergroot uw expertise met de 2020 Industry Forecast van BCD Travel.

Er hangt een prijskaartje aan kortingen

De merken van hotelketens variëren tegenwoordig van economy tot luxueus, waardoor ze aan vrijwel elke accommodatiebehoefte kunnen voldoen. Hotelhouders verwachten daarom dat zakenreisprogramma’s een nog groter marktaandeel voor hun rekening nemen. Maar diezelfde variëteit maakt het moeilijker voor bedrijven om tegemoet te komen aan de eisen van de suppliers, omdat reizigers uit zoveel verschillende hotels kunnen kiezen.

Nog een andere complicatie: De kortingen voor een hele hotelketen zijn beperkt; doorgaans maar 4 tot 6% en soms zelfs maar 3%. Dat is minder dan wat u waarschijnlijk bij een specifiek hotel kunt regelen. Bovendien gaat het daarbij vaak ook nog om ‘non-last room availability’-tarieven (NLRA-tarieven), wat inhoudt dat ze niet altijd beschikbaar zijn.

Hotelinkopers opgepast

In de 2020 Industry Forecast van BCD Travel adviseren de hotelexperts achter Stay by BCD Travel™ reisinkopers het volgende: ga voor één van de twee strategieën om kortingen voor hele hotelketens te krijgen. Vermijd ze ofwel helemaal en kies voor andere hotelsourcingstrategieën, zoals dynamische hoteltarieven of tarieven waarover uw zakenreisorganisatie heeft onderhandeld. Of ga voorzichtig te werk.

Tips om te onderhandelen over kortingen voor hele hotelketens

Als u toch voor de kortingen voor de gehele hotelketen gaat, volg dan deze richtlijnen:

  • Pas de korting alleen toe op een selectie van de hotelmerken van de groep.
  • Als uw overeenkomst met uw zakenreisorganisatie bepaalt dat de provisie wordt gedeeld, weet dan dat hotels vaak geen provisie uitbetalen voor deals met een hele keten. Dit kan de totale kosten van de aankoop verhogen.
  • Sluit niet met alle hotelgroepen deals voor de hele hotelketen.
  • Houd de prestaties van de deals met volledige hotelketens in de gaten. Controleer uw gemiddelde tarief bij de keten en vergelijk dat met het best beschikbare tarief (BAR).

Stay by BCD Travel is ontworpen om te profiteren van verschuivingen binnen de hotelmarkt, waardoor reisinkopers met minder inspanning meer uit hun programma’s halen. Het richt zich op strategieën voor uitgavenbeheer, zoals merchandising en marktconforme tariefdoelstellingen. Bedrijven kunnen hun voordeel halen uit management van beschikbare hoteltarieven, analyses en diensten ten voordele van de reizigersbetrokkenheid.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.