Welke gevolgen heeft de gedeeltelijke Amerikaanse shutdown voor zakenreizen?

De Amerikaanse shutdown van overheidsdiensten, inclusief de Transportation Security Administration, kan gevolgen hebben voor zakenreizen van en naar Amerikaanse vliegvelden. Dit is wat u als reiziger moet weten.

Een gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid, inclusief de Transportation Security Administration, kan gevolgen hebben voor zakenreizen van en naar Amerikaanse vliegvelden. Dit is wat u als reiziger moet weten.

Welke gevolgen heeft de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheidsdiensten voor vluchten van en naar de Verenigde Staten en wat kunnen reizigers doen?

Bij contactpunten op vliegvelden die bemand worden door overheidspersoneel zullen de wachttijden waarschijnlijk toenemen door de gedeeltelijke sluiting van de overheid. Dit gaat dan onder meer om wachttijden bij de veiligheidscontrole, de douane en de start- en landingsbanen, wat in het laatste geval tot vertraging voor het opstijgen en landen kan leiden. Reizigers moeten er rekening mee houden dat het op het vliegveld langer duurt om in te checken en door de veiligheidscontroles te gaan. Bovendien kunnen ze aansluitende vluchten met een korte overstaptijd beter vermijden.

Hoe bemant de VS haar federale veiligheids- en douaneposten tijdens de gedeeltelijke sluiting van de overheid?

In de arbeidscontracten van federale ambtenaren die een zogezegd ‘essentiĆ«le’ functie bekleden, staat vermeld dat zij tijdens een overheidssluiting moeten doorwerken. Onder deze essentiĆ«le ambtenaren vallen grofweg 10.000 luchtverkeersleiders van de Federal Aviation Administration, 51.000 Transportation Security Administration (TSA) medewerkers en 55.000 personeelsleden van de U.S. Customs and Border Protection.

Beschikt de TSA over een volledige personeelsbezetting tijdens de gedeeltelijke sluiting van de overheid?

In een verklaring op Twitter adviseerden TSA-ambtenaren (@TSA) dat ze tijdens de sluiting meer ziekmeldingen dan normaal hebben ontvangen van werknemers, wat tot langere rijen bij de veiligheidscontroles op de luchthaven leidt. De effectiviteit van de beveiliging komt echter niet in het geding en we hanteren dezelfde prestatienormen tijdens de sluiting, aldus de TSA.

Zijn alle luchtverkeersleiders gewoon aan het werk op de vliegvelden?

De luchtverkeersveiligheid wordt tijdens de gedeeltelijke sluiting niet in gevaar gebracht, maar de verwerkingscapaciteit van luchtverkeersleiders neemt wel af. Dit kan volgens de grootste Amerikaanse pilotenvakbond vertragingen voor vluchten opleveren. Zelfs voordat de sluiting plaatsvond, kampte de Amerikaanse overheid met onvoldoende luchtverkeersleiders. Een groot percentage van die ervaren werknemers heeft namelijk de pensioengerechtigde leeftijd bereikt (ongeveer 20% van de in het totaal 1.900 werknemers).

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.