Luchtvervuiling en zakenreizen: Het effect op de gezondheid

Smog is een probleem voor zakenreizen, want populaire zakenreisbestemmingen zoals Beijing, Delhi, Moskou, en Mexico-stad behoren tot de meest vervuilde steden.

Net als elk jaar rond deze tijd beginnen berichten over erg hoge niveaus van luchtvervuiling in grote, vaak Aziatische, steden het nieuws te domineren. Smog is ook een probleem voor zakenreizen, gezien veelvoorkomende bestemmingen zoals Beijing, Delhi, Moskou, en Mexico-stad vaak tot deze vervuilde steden behoren.

Meer dan 80% van de steden in de wereld overschrijdt de limiet voor veilige lucht van de Wereldgezondsheidsorganisatie (WHO). Volgens de richtlijnen van de WHO ademt maar één op de tien mensen wereldwijd schone, veilige lucht.

Luchtkwaliteit tijdens uw zakenreis

“BreatheLife”, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie en het VN-Milieuprogramma, heeft een luchtvervuilingsradar waarop u makkelijk kunt zien wat de status van de luchtkwaliteit van uw bestemming is. In Delhi ligt de luchtvervuiling bijvoorbeeld 14,3 keer hoger dan wat de Wereldgezondheidsorganisatie aanbeveelt, en zelfs steden zoals Frankfurt overschrijden de gezonde niveaus. Probeer het zelf eens: breathelife2030.org/nl/

Effect op de gezondheid

De BreatheLife-campagne legt duidelijk uit hoe schadelijk luchtvervuiling kan zijn voor één persoon: “Kleine, onzichtbare deeltjes van luchtvervuiling kunnen diep in onze longen, aderen en lichamen komen. Deze deeltjes zijn de oorzaak van een derde van de sterfgevallen door beroertes, chronische luchtwegeninfecties en longkanker en daarbij ook nog van een vierde van de sterfgevallen door hartaanvallen. Ozon op leefniveau wordt geproduceerd door de interactie tussen zonlicht en meerdere luchtvervuilingsdeeltjes en is ook de oorzaak van astma en chronische longaandoeningen.”

Helaas zal het probleem de komende jaren alleen maar groter worden. Ondanks een verbeterd collectief bewustzijn is luchtvervuiling in steden met 8% gegroeid tussen 2008 en 2013.*

Ontdek hoe u uzelf en uw reizigers kunt beschermen

De komende maanden zullen we luchtvervuiling en het effect op zakenreizen bestuderen. Wij onderzoeken de luchtvervuiling van onze populairste zakenreisbestemmingen, geven advies over wanneer u het beste kunt reizen en delen de kennis van experts zodat u uzelf en uw reizigers kunt beschermen tegen de negatieve gevolgen van luchtvervuiling. Schrijf u in voor onze Move-nieuwsbrief en ontvang als eerste tips en tricks.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.