Vraag het de conciërge: Singapore

Tips voor de mooiste plekjes, leukste activiteiten en beste restaurants in Singapore.

Bij het Crowne Plaza Changi Airport in Singapore wijst conciërge Rome Ryan P. Dondoy bezoekers al drie jaar lang de weg naar de leukste bezienswaardigheden en de lekkerste restaurants in deze Aziatische stad waar alles om zakendoen draait. Hier volgen enkele van zijn tips voor zakelijke reizigers.

Wat moeten zakelijke reizigers die uw stad bezoeken meenemen?

Normaal gezien bewijst een stroomconvertor goede diensten, maar het elektriciteitsnet van Singapore heeft hetzelfde voltage als het Nederlandse: 220-240 volt bij 50 hertz. Daarnaast moeten zakelijke reizigers erom denken lichte, makkelijk zittende kleding mee te brengen die geschikt is voor ons vochtige, tropische klimaat. Ook een kleine opvouwbare paraplu is onmisbaar, want het weer in Singapore is onvoorspelbaar.

Wat zijn volgens u de beste adresjes voor een zakenlunch of -diner?

Jumbo Seafood Restaurant (Blk 1206 East Coast Parkway, #01-07/08, East Coast Seafood Centre, Singapore 449883; tel. 6442 3435) serveert heerlijke verse, op de Singaporese manier klaargemaakte visgerechten. Het restaurant staat bekend om zijn traditionele krab met chilipepers: geroerbakte krab in een hartige zoetzure saus van tomaten en chilipepers. Dit gerecht mogen bezoekers echt niet missen.Bij Paradise Dynasty (65 Airport Blvd., #03-32 Changi Airport Terminal 3, Singapore 819663; tel.6242 4372) staan gerechten uit het noorden en zuiden van China op de kaart, maar dan met een eigentijds accent. De rustige ambiance is perfect voor een zakenlunch of -diner.Het restaurant ligt op korte afstand van het Crowne Plaza Changi Airport.Wie ook dat nog te ver vindt, kan terecht in ons eigen restaurant Azur (75 Airport Boulevard, Level 2, Crowne Plaza Changi Airport, Singapore 819664; tel.6823 5354), waar u heerlijk kunt eten in een levendig ‘keukentheater’. Voor het oog van de gasten laten de koks zien wat ze kunnen terwijl ze tal van gerechten uit de Aziatische en de westerse keuken bereiden.

Wat vinden gasten bijzonder aan uw hotel?

Onze gasten weten dat het hotel dichtbij de luchthaven ligt; dat zie je tenslotte aan onze naam. Maar wat ze meestal niet weten is dat het hotel via een voetgangersbrug (met airconditioning!) is verbonden met terminal 3.

Wat moeten zakelijke reizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben?

Zakelijke reizigers moeten zeker een bezoek brengen aan een van de meest tot de verbeelding sprekende herkenningspunten van Singapore, de Merlion, in het Merlion Park vlak bij het stadscentrum. Als de tijd het toelaat, is ook het imposante Marina Bay Sands-complex, dat hoog boven de baai uittorent, een bezoekje waard. Vanuit de Singapore Flyer, een van de hoogste reuzenraderen ter wereld, hebt u een prachtig uitzicht over de skyline en het water.

Wat is in uw stad de beste plaats om te sporten in de buitenlucht?

Het East Coast Park is een prachtige plek. Het parkstrand is maar liefst 15 kilometer lang. Op de verharde paden kun je naar hartenlust fietsen en joggen. Daarnaast kun je er verschillende watersporten uitproberen.

Business knowhow

Voor mensen die hun bezoek aan Singapore ook zakelijk tot een succes willen maken heeft conciërge Rome Ryan P. Dondoy de volgende tips:

Tip 1: Zorg dat u goed gekleed op uw afspraken verschijnt, maar houd er rekening mee dat in een etnisch diverse stad als de onze de kledingvoorschriften van bevolkingsgroep tot bevolkingsgroep verschillen.

Tip 2: Druk elk van de aanwezigen stevig de hand. Het maakt daarbij niet uit of het om een zakelijke of een sociale afspraak gaat. Wanneer u vertrekt, geeft u opnieuw iedereen een hand.

Tip 3: Het diner is een populaire vorm van zakelijk entertainment in Singapore. Daarbij ligt de nadruk vooral op het onderhouden van de sociale contacten en het opbouwen van relaties. Over zaken wordt niet of nauwelijks gepraat.

 

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing? We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.