Vraag het de conciërge: Buenos Aires

Tips voor de mooiste plekjes, leukste activiteiten en beste restaurants in Buenos Aires.

Bij het InterContinental Buenos Aires put Christian Bakir uit zijn zes jaar ervaring als conciërge om gasten te adviseren over de interessantste activiteiten in deze schitterende, bruisende Argentijnse stad. Hier volgen enkele van zijn tips voor zakelijke reizigers.

Wat zijn volgens u de beste adresjes voor een zakenlunch of -diner?

“La Cabaña (Alicia Moreau de Justo 380, telefoon: +4314-3710) in Puerto Madero, met de auto op een paar minuten van het hotel, heeft geweldige steaks en is bovendien rustig genoeg om een gesprek te kunnen voeren. Verder is Piegari (Posadas 1042, La Recova, telefoon: +4326-9430/9654) in Recoleta een van de beste Italiaanse restaurants van de stad.”

Wat moeten zakelijke reizigers die Buenos Aires aandoen vooral niet vergeten mee te nemen?

“Comfortabele wandelschoenen. Buenos Aires kunt u het best wandelend verkennen. Zo geniet u optimaal van de bruisende cultuur, rijke historie en fraaie architectuur. Bovendien staat het verkeer in het zakendistrict vaak muurvast, dus ook daarom is het beter om te gaan lopen.”

Wat is in uw stad de beste plaats om te sporten in de buitenlucht?

“Wij raden gasten altijd aan om een bezoek te brengen aan het ecologisch reservaat van Buenos Aires in Puerto Madero. Daar kunnen ze uitstekend sporten en intussen vogels spotten.”

Wat vinden gasten bijzonder aan uw hotel?

“Gasten zijn vaak aangenaam verrast als ze ontdekken dat San Telmo, een van de oudste wijken van Buenos Aires, op slechts een steenworp afstand ligt van het hotel. Deze wijk is in de negentiende eeuw ontstaan en heeft zijn historische charme weten te behouden. Toeristen komen er dan ook massaal op af.”

Business knowhow

Voor mensen die hun bezoek aan Buenos Aires ook in zakelijk opzicht tot een succes willen maken heeft conciërge Christian Bakir de volgende tips:

Tip 1: In afwachting van het begin van een vergadering is het gebruikelijk om wat over koetjes en kalfjes te praten. Argentijnen hebben het graag over voetbal, geschiedenis en cultuur.

Tip 2: De kantoortijden in Buenos Aires liggen tussen 9.00 en 20.00 uur (maandag tot en met vrijdag). Banken zijn doorgaans van 10.00 tot 15.00 uur open. Er wordt ook laat gedineerd, niet eerder dan 21.00 uur.

Tip 3: Zakelijke deals worden vaak tijdens een lunch beklonken. Argentijnen zijn taaie onderhandelaars en contracten zijn hier in het algemeen lang en gedetailleerd.

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.