Op zakenreis naar Dallas

Dallas heeft meer te bieden dan Stetsons en olie. Bezoekers kunnen genieten van een bruisende cultuur met hedendaagse kunst, adembenemende skylines, een levendige blues- en jazzscene en meer restaurants per inwoner dan New York. De traditionele cowboycultuur bestaat nog altijd, maar voor een rodeo moet je buiten de stad zijn.

Dallas heeft meer te bieden dan Stetsons en olie. Bezoekers kunnen genieten van een bruisende cultuur met hedendaagse kunst, adembenemende skylines, een levendige blues- en jazzscene en meer restaurants per inwoner dan New York. De traditionele cowboycultuur bestaat nog altijd, maar voor een rodeo moet je buiten de stad zijn.

De stad is een toonaangevend internationaal handelscentrum, waar lang niet alles meer om olie draait. Dallas heeft de op drie na hoogste concentratie Fortune 500-bedrijven in de Verenigde Staten. De belangrijkste sectoren zijn technologie, logistiek, geavanceerde dienstverlening en de zorg. Volgens een recent artikel op de website van Forbes is Dallas de nr. 1 stad waar Amerikanen naartoe verhuizen.

Het weer in Dallas is erg onvoorspelbaar, dus zorg dat je een hoed of muts, een paraplu en een regenjas bij je hebt.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Het Sixth Floor Museum, op de vijfde en zesde verdieping van het voormalige Texas School Book Depository, is een populair museum. Het is helemaal gewijd aan de moord op president John F. Kennedy en het erfgoed dat hij heeft nagelaten.

Geniet van de prachtige Dallas Arboretum and Gardens aan het meer, met spectaculaire planten- en bomenpopulaties. Er worden hier regelmatig openluchtconcerten gehouden.

Voor een snufje cowboycultuur kun je naar de Fort Worth Stockyards, een populaire toeristische attractie met rodeos en een heuse veemarkt. Een andere drukbezochte rodeo-locatie vind je in Mesquite, een kwartiertje rijden buiten het centrum van Dallas.

Je kunt ook naar een american footballwedstrijd in het nieuwe Dallas Cowboys Stadium. Of doe een rondleiding door het stadion, wat al een attractie op zich is. Dit is namelijk het grootste overdekte stadion ter wereld, compleet met een collectie hedendaagse kunst.

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Arts District in het centrum. Het Dallas Museum of Art, het Nasher Sculpture Center en de Crow Collection of Asian Art hebben iedere bezoeker wel iets te bieden, hetzij in hun permanente collectie of in een speciale tentoonstelling.

Uit eten

Bij Five Sixty op 300 Reunion Blvd. combineer je sightseeing met de moderne Aziatische keuken. Vanaf de Reunion Tower van ruim 170 meter hoog heb je namelijk een fantastisch uitzicht.

Dallas is een waar paradijs voor vleesliefhebbers en heeft een enorm aanbod aan Tex-Mex- en grillrestaurants. Voor de lekkerste spareribs ga je in het centrum naar Off The Bone Barbeque op 1734 South Lamar Street.

Voor een betaalbare maaltijd zonder veel poespas ga je naar Desperados. Een tacomenu kost circa 10 dollar. Het adres is 4818 Greenville Ave.

Vegetariërs kunnen terecht bij de honderden lokale verkopers op de Dallas Farmers Market op 1010 S. Pearl Expressway, die dagelijks geopend is. Van dinsdag tot en met zondag kun je lunchen in het gastronomische walhalla met de bescheiden naam Shed 2.

Binnenkort op zakenreis naar Dallas? Boek je vlucht en hotel bij BCD Travel.

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.