Voor Amerikaanse visumaanvragen zijn voortaan socialmediagegevens vereist

Reizigers die een visumaanvraag indienen, moeten alle gebruikersnamen van socialmedia-accounts opgeven die ze in de afgelopen vijf jaar hebben gebruikt.

Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse zaken  heeft de visumaanvraagformulieren aangepast. De meeste reizigers die een Amerikaanse visumaanvraag indienen, al dan niet immigrant, moeten voortaan extra informatie verschaffen, zoals gebruikersnamen van socialmedia-accounts die ze in de afgelopen vijf jaar hebben gebruikt. Deze vereiste geldt alleen voor reizigers die nog nooit een visum hebben aangevraagd.

Internationale reizigers die het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) gebruiken, hoeven geen gebruikersnamen van socialmedia-accounts op te geven, maar zijn vrij om dit wel te doen.

Een socialmedia-ID of gebruikersnaam is een naam die iemand gebruikt op socialmediaplatforms met inbegrip van, maar niet beperkt tot, Facebook, Twitter en Instagram. Op de aangepaste visumaanvraagformulieren staan de specifieke socialmediaplatforms waarvoor de gebruikersnaam moet worden opgegeven.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.