6 manieren om te voorkomen dat reizigers gaan ‘rondshoppen’ bij het boeken van hotels

De helft van de zakelijke reizigers boekt een hotel buiten de reisprogramma’s van het bedrijf om, zo blijkt uit een onderzoek van de Global Business Travel Association. Dit probleem kost bedrijven handenvol geld, maar er is een oplossing. Hotelexpert Marwan Batrouni van BCD Travel onthult zes tips om de hotel-to-trip-night-score te verbeteren, zodat u meer geld bespaart en u uw zorgplicht beter kunt nakomen.

Pas slimme strategieën toe voor meer hotel-to-trip-night-boekingen. Het resultaat: u bespaart meer op de kosten voor zakenreizen en u kunt uw zorgplicht beter nakomen.

De helft van de zakelijke reizigers boekt een hotel buiten de reisprogramma’s van het bedrijf om, zo blijkt uit een onderzoek van de Global Business Travel Association. Dit ergerlijke probleem kost bedrijven handenvol geld, maar is wel op te lossen. De oplossing, zegt hotelexpert Marwan Batrouni van BCD Travel, is om de door reizigers gewenste kamers en tarieven op te nemen in uw bedrijfsprogramma. Zo maakt u het voor hen eenvoudiger om zelf te boeken.

Batrouni, Vice President of Global Hotel Strategy van BCD, geeft zes tips waarmee u ervoor zorgt dat uw reizigers via het programma een hotel boeken wanneer ze een vlucht voor een zakenreis boeken. Het doel is om de hotel-to-trip-night-score van uw programma te verbeteren, zodat u meer geld bespaart en u uw zorgplicht beter kunt nakomen.

1. Evalueer uw reisbeleid en werk het bij.

Als uw beleid verouderd is, met beperkte mogelijkheden voor reizigers en omslachtige hotelboekingsprocedures, zullen reizigers zeker buiten uw programma gaan kijken,” aldus Batrouni.

2. Zorg voor een zo groot mogelijk aanbod aan hotels.

BCD Travel biedt alle opties die reizigers willen op één platform, TripSource®, beschikbaar als mobiele app of op Tripsource.com. TripSource beschikt over traditionele hotelcontent waarover is onderhandeld, maar ook over content van online merken als Booking.com, Expedia en HRS. “Reizigers kunnen er zeker van zijn dat ze hier alle kamers en tarieven vinden die op het internet worden aangeboden. En dat alles in één programma,” legt Batrouni uit.

3. Leer van anderen.

Vraag uw zakenreisorganisatie u te laten weten wat andere bedrijven doen om hun hotel-to-trip-night-score te verbeteren. Ingersoll Rand heeft bijvoorbeeld een toename van 28 procentpunten in hotel-to-trip-night-boekingen bereikt door samen te werken met BCD.

4. Beïnvloed de keuzes van reizigers.

Uit gegevens van Advito, het adviesbureau van BCD Travel, bleek dat 78% van de zakenreizigers eerst de websites van derden checkt en daarna pas de opties van het zakenreisprogramma bekijkt. Dit zette Advito aan tot de ontwikkeling van een merchandisingstrategie in de online boekingstool (OBT), via zijn werkwijze om de betrokkenheid van reizigers te stimuleren. Ook hier bewijst TripSource zijn nut: Ondernemingen kunnen herinneringen en berichten gebruiken om reizigers aan te moedigen binnen het programma te boeken.

5. Communiceer met reizigers.

Dezelfde online boekingstool en mobiele tools zijn ook geschikt om reizigers de beweegredenen achter uw reisbeleid te doen begrijpen. Zo kunnen de tools bijvoorbeeld verduidelijken dat reizigers veiliger zijn wanneer ze hun hotel binnen het programma boeken.

6. Gebruik de kracht van zelf boeken.

Het belangrijkste element van een reisprogramma is volgens bijna de helft van de zakenreizigers dat ze hun boekingen zelf kunnen beheren. Dat blijkt uit een enquête die eind 2018 is gehouden door Egencia. “TripSource geeft reizigers die controle,” vertelt Batrouni. “Het is ontworpen om reizigers zelf hun hotel te laten boeken, in alle eenvoud en waar en wanneer ze maar willen. Zakenreizigers boeken het hotel van hun keuze in minder dan twee minuten, zonder het beleid te overtreden.”

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.