Op zakenreis naar Shanghai

Shanghai was oorspronkelijk een vissers- en textielstadje. Tegenwoordig is het een van de grootste steden van China en een internationaal financieel centrum.

Shanghai, waarvan de naam te vertalen is als ‘boven de zee’, was oorspronkelijk een vissers- en textielstadje. Tegenwoordig is het een van de grootste steden van China en een internationaal financieel centrum. De traditionele Chinese cultuur enerzijds en de moderne handel anderzijds maken Shanghai tot een stad met twee gezichten. Ten oosten van de Huangpu-rivier ligt Pudong, het zakencentrum van de stad met futuristische wolkenkrabbers. Ten westen van de rivier vindt u Puxi, het historische hart van de stad. Volgens de bewoners vertegenwoordigen de beide zijden van de rivier de toekomst en het verleden van Shanghai.

De stad blijft groeien. In 2019 zal de bevolking naar verwachting meer dan 26 miljoen mensen tellen. De belangrijkste sectoren zijn productie, toerisme, transport en financiële dienstverlening.

Handig om te weten voor u vertrekt

Tijdszone: China Standard Time (UTC + 8 uur)
Taal: Mandarijn, Shanghainees
Lokale munteenheid:  yuan (US$ 1 = CN¥ 6,75)

Luchthaven: Internationale vluchten arriveren op en vertrekken vanaf Shanghai Pudong International Airport (PVG), ongeveer 30 kilometer ten oosten van het stadscentrum.

Vervoer ter plaatse: De Shanghai Maglev-magneetzweeftrein rijdt van Pudong International naar station Longyang Road met snelheden tot 431 kilometer per uur, waardoor de reis slechts 8 minuten duurt. Uber is niet aanwezig in China, bewoners maken in plaats daarvan gebruik van Didi. De taxi en de metro zijn ook goede opties.

Werkruimtes

Voor CN¥ 168 (US$ 24,82) kunt u een dagkaart kopen bij Agora Space. Dit is een coworkingkantoor met buitenruimte in het hart van Shanghai. Er zijn vergaderruimtes, printers, videoprojectors, koffie en thee beschikbaar.

Als alternatief kunt u een van de vele cafés in de stad uitproberen. Café on Air is centraal gelegen, in de buurt van de metro. Zorg wel dat u er vroeg bent. Deze populaire plek zit snel vol. Seesaw Coffee biedt een prettige werkruimte met gezellige zitplaatsen en een grote binnenplaats. Coffee Belt is een stijlvol café met veel zitplaatsen en koffie om u door de werkdag heen te helpen.

Overnachten

Luxury:

  • Fairmont Peace Hotel, 20 Nanjing Road East, Tel.: +86 21 6321 6888

Upper upscale:

  • Radisson Blu Hotel Shanghai New World, 88 Nanjing Road West; Tel.: +86 21 6359 9999

Upscale:

  • Courtyard Shanghai International Tourism and Resorts Zone, No. 17 Lane 3999, Xiupu Road; Tel.: +86 21 5150 9988

Midscale:

  • Ramada Encore by Wyndham Shanghai South, 129 Hangtou Road; Tel.: +86 21 6093 3888
  • Holiday Inn Shanghai Songjiang, No. 83 Middle Zhongshan Road; Tel.: +86 21 3785 9999

 

Wat u niet mag missen

De Bund aan de Huangpu-rivier is meestal volgepakt met inwoners en toeristen. Traditionele architectuur domineert de westelijke kant van de rivier. Wanneer u in oostelijke richting kijkt, ziet u de moderne skyline van de stad, waaronder de Shanghai Tower en de Pareltoren van het Oosten. Bezoek een van beide wolkenkrabbers voor een weids uitzicht over Shanghai.

Wat ook een bezoek waard is, zeker tijdens de viering van het Chinese nieuwjaar in februari: de rustige, traditionele Yu Garden dicht bij de Bund, waar tijdens de nieuwjaarsviering een onvergetelijk lantaarnfeest plaatsvindt.

Eten en drinken

Din Tai Fung serveert authentieke xiao long bao (soepdumplings). Kijk toe hoe vaardige koks duizenden dumplings vouwen voordat u ze zelf proeft. Er zijn drie locaties in Shanghai die bekend staan om de constant hoge kwaliteit van hun eten.

The Grandma’s doet zijn naam eer aan. Hier wordt Chinees comfortfood geserveerd tegen heel redelijke prijzen. Het is er doorgaans erg druk, dus reken erop dat u moet wachten.

Voor een drankje na het werk en een spectaculair uitzicht over de stad kunt u terecht bij VUE Bar in hotel Hyatt aan de Bund. Er moet entree worden betaald, maar een drankje is in de prijs begrepen. Er is een uitgebreid menu.

Boek binnen 2 minuten een hotel in Shanghai via de TripSource®-app en vraag hoe BCD Travel reizen gemakkelijker maakt voor zakenreizigers

.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.