Milieurisico’s beïnvloeden zakenreizen

Voordat het nieuwe coronavirus zich wereldwijd verspreidde, publiceerde het World Economic Forum zijn jaarlijkse Global Risk Report, waarin milieurisico’s voor het eerst als “hoog” werden beschreven. Mike Eggleton van BCD Travel Research & Innovation legt uit wat dit kan betekenen voor zakenreizen. Lees zijn Q&A.

Voordat het nieuwe coronavirus zich wereldwijd verspreidde, publiceerde het World Economic Forum zijn jaarlijkse Global Risk Report, waarin milieurisico’s voor het eerst als “hoog” werden beschreven. Extreme weersomstandigheden, natuurrampen en nalatigheid in milieubescherming behoren tot de grootste bezorgdheden en staan zelfs hoger genoteerd dan besmettelijke ziektes, voedsel- en waterschaarste en massavernietigingswapens. Mike Eggleton van BCD Travel Research & Innovation legt uit wat dit kan betekenen voor zakenreizen. Lees zijn Q&A.

Waarom zijn milieurisico’s ineens zo belangrijk?

Mike Eggleton, BCD Travel

Momenteel denken we allemaal veel na over milieuproblemen. Dat komt gedeeltelijk doordat klimaatactivisten als Greta Thunberg ons bewust maakt van de mogelijke risico’s, maar ook door extreme weersomstandigheden, zoals overstromingen en droogtes, over de hele wereld.

Het betreft een ernstig, langdurig risico en we beginnen ons te realiseren dat we er allemaal mee te maken krijgen.

Wat voor invloed hebben milieurisico’s op zakenreizen?

Ten eerste heeft reizen een impact op het milieu. Daarom moeten we vóór elke zakenreis de voor- en nadelen zorgvuldig afwegen om onze CO2-afdruk te verkleinen. Soms kan een virtuele vergadering net zo doeltreffend zijn als een persoonlijke ontmoeting. Advito’s team voor Sustainable Collaboration slaagde erin om in vijf maanden tijd de CO2-uitstoot van een klant drastisch te verminderen.

Als vliegen noodzakelijk is, moeten we overwegen om maatregelen te treffen die de CO2-uitstoot compenseren. BCD’s Carbon Footprint Calculator voor Air Travel toont automatisch de CO2-uitstoot van een vlucht op alle boekingsbevestigingen van BCD.

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat een zakenreis verstoord werd door extreem weer of kennen iemand bij wie dat gebeurde. Met ons reismanagementplatform en app TripSource®, blijven reizigers op de hoogte en betrokken door risk alerts, waarschuwingen over gewijzigde of vertraagde vluchten, I’m Safe notificaties, het reisbeleid van het bedrijf, en herinneringen voor aanvang van de reis.

Hoe kijkt u, gezien de snelle verspreiding van het coronavirus, vandaag naar het verslag?

Als dezelfde studie vandaag zou worden herhaald, zou het nieuwe coronavirus waarschijnlijk bovenaan de lijst van risico’s staan. Het vormt immers een onmiddellijke bedreiging voor de gezondheid van reizigers. Toch is het verslag in veel opzichten interessant, omdat het voor het eerst in de geschiedenis de milieurisico’s benadrukt. We blijven de situatie volgen.

Wat zakenreizigers moeten weten over het nieuwe coronavirus

We hebben de belangrijkste informatie en links over het coronavirus op een rijtje gezet voor zakenreizigers.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.