Checklist: Veilig reizen voor vrouwen

Persoonlijke veiligheid is voor alle zakenreizigers een belangrijk punt, maar voor vrouwelijke reizigers is de kans groter dat ze met bepaalde risico’s te maken krijgen — vooral als ze alleen reizen. Meer dan drie op de vier vrouwen heeft te maken gehad met intimidatie tijdens zakenreizen, volgens een SAP Concur-enquête onder 7.850 zakenreizigers in 19 markten wereldwijd. Hieronder volgen vijf tips van BCD Travel om vrouwelijke reizigers te helpen veilig te reizen.

Persoonlijke veiligheid is voor alle zakenreizigers een belangrijk punt, maar voor vrouwelijke reizigers is de kans groter dat ze met bepaalde risico’s te maken krijgen — vooral als ze alleen reizen. Meer dan drie op de vier vrouwen heeft te maken gehad met intimidatie tijdens zakenreizen, volgens een SAP Concur-enquête onder 7.850 zakenreizigers in 19 markten wereldwijd.

Van de bevraagde vrouwelijke zakenreizigers gaf 58% aan hun reisplannen te hebben gewijzigd omdat ze zich onveilig voelden. Factoren als bestemming, omgeving en tijdstip van de dag zijn medebepalend voor de kans op een incident. Hieronder volgen vijf tips van BCD Travel om vrouwelijke reizigers te helpen veilig te reizen.

1. Kies het juiste hotel

Kies een hotel met strenge veiligheidsnormen. Zoek uit waar de nooduitgangen zijn en controleer of de telefoon in uw kamer goed werkt. Houd de deur van uw hotelkamer op slot en neem de sleutel mee. Ontmoet gasten in de lobby van het hotel of op andere openbare plekken. Gebruik uw bedrijfsadres, niet uw privéadres, bij het inchecken en op bagagelabels.

2. Zorg voor veilig vervoer

Als u met de auto gaat, stop dan alleen op goed verlichte plaatsen waar veel mensen aanwezig zijn. Neemt u een taxi? Gebruik gecertificeerde taxi’s, zoals beschreven in het reisbeleid van uw onderneming. Zorg dat u op de hoogte bent van de plaatselijke gewoonten. In sommige landen mogen vrouwen niet naast taxibestuurders zitten. Op bepaalde plekken wordt van vrouwelijke reizigers verwacht dat ze instappen in een taxi die door een vrouw wordt bestuurd.

3. Gebruik de online boekingstool van uw bedrijf

Door te kiezen voor een goedgekeurd hotel in de voorkeurstool van uw bedrijf voor online boekingen houdt u zich niet alleen aan de regels, maar beschikt u ook over relevante informatie voor en over reizigers in risicosituaties.

4. Respecteer culturele verschillen

Zoek uit wat acceptabele kleding voor vrouwen is op uw bestemming. In sommige regio’s mogen vrouwen en mannen elkaar niet de hand schudden of anderszins lichamelijk contact maken, zelfs niet in een zakelijke context.

5. Neem veiligheidsmaatregelen in sociale situaties

Vrouwen dienen nooit te vermelden dat ze alleen reizen. Vraag uw conciërge of zakenpartners om u veilige restaurants en rondleidingen aan te raden. Houd uw glas altijd in de gaten wanneer u in gezelschap drinkt en drink niet uit een glas dat eerder onbeheerd was achtergelaten.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.