Voorkeurstarieven van hotels: de moeite waard om voor te vechten

De hotelbesparingen waarop zakelijke reisprogramma’s gebaseerd zijn, worden ondermijnd. De reden is dat hotels weigeren de overeengekomen tarieven beschikbaar te maken in hun reserveringssystemen, zelfs bij gegarandeerde ‘last-room availability’.

De hotelbesparingen waarop zakelijke reisprogramma’s gebaseerd zijn, worden ondermijnd. De reden is dat hotels weigeren de overeengekomen tarieven beschikbaar te maken in hun reserveringssystemen, zelfs bij gegarandeerde ‘last-room availability’.

Het is de moeite waard om te vechten voor deze besparingen, zeggen de experts achter de 2020 Industry Forecast van BCD Travel. Hier is waarom:

  • Wanneer een onderhandeld tarief niet beschikbaar is, betalen reizigers het publieke tarief, zelfs bij een voorkeurshotel.
  • Hotels herkennen een verblijf tegen het publieke tarief niet als boeking die gekoppeld is aan uw bedrijfsaccount, dus de gegevens die zij verzamelen zijn geen nauwkeurige weergave van wat uw bedrijf uitgeeft.
  • Als boekingen niet worden verantwoord, loopt u meer risico dat het volume dat u hotels hebt beloofd niet wordt gehaald. Dat drijft de kosten meteen op en vermindert uw onderhandelingspositie met leveranciers in de toekomst.

Een kijkje achter de schermen

Maak kennis met het onderzoeksteam dat verantwoordelijk is voor BCD’s Industry Forecast.

Het goede nieuws is dat zakelijke reisinkopers, geholpen door hun zakenreisorganisatie, steeds beter voor zichzelf opkomen. Ze gebruiken steeds geavanceerdere gegevensverzamelings- en -analysemethoden om de beschikbaarheid van tarieven te beoordelen en waarschuwen hotels wanneer ze een probleem opmerken.

Betrouwbare gegevens van zakenreisorganisaties zijn essentieel. Zakenreisorganisaties moeten in staat zijn gegevens te verzamelen over elk hotelverblijf, ongeacht het soort tarief. Bedrijven kunnen deze gegevens gebruiken om te laten zien wanneer de contractueel afgesproken tarieven niet beschikbaar waren voor hun reizigers.

Industry Forecast-onderzoekers raden reisinkopers aan hun zakenreisorganisatie te vragen welke hotelboekingsgegevens deze verzamelt en samenstelt, hoe de zakenreisorganisatie waarborgt dat deze gegevens schoon, veilig en betrouwbaar zijn en op welke manieren de zakenreisorganisatie hen kan helpen te vechten voor de tarieven die hotels hebben beloofd.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.