6 technologische trends voor meetings & events om in 2019 uit te proberen

Het succes van zakelijke meetings en events hangt steeds vaker af van technologische plannings- en managementtools die worden ingezet om evenementen te plannen en uit te voeren.

Het succes van zakelijke meetings en events hangt steeds vaker af van technologische plannings- en managementtools die worden ingezet om evenementen te plannen en uit te voeren.

Van gastenregistratie en maaltijdkeuze tot het vastleggen van gegevens over waar aanwezigen zoal gaan en staan; met technologie kunnen planners evenementen samenstellen die aanslaan bij de deelnemers en hen daarin betrekken. Na de uitgave van het rapport What’s Trending 2019 stelde BCD Meetings & Events een overzicht samen van zes trends op het gebied van vergadertechnologie die u in 2019 kunt uitproberen. Lees hier de samenvatting van hun bevindingen.

Technologische trends voor bijeenkomsten in 2019

 

Technologie Vanwaar de ophef? Tip
Radio Frequency Identification (RFID) Radiofrequentiegolven dragen gegevens draadloos over via een ingebedde tag in bijv. naamkaartjes, polsbandjes of plastic pasjes, en verzamelen gegevens over wat een deelnemer gedurende uw evenement allemaal meemaakt. Voeg eet- en drinkbonnen voor uw gasten toe aan een RFID-naamkaartje of polsbandje.
Virtual reality (VR) Met de audio- en videofuncties in een VR-headset kunnen deelnemers beelden in 360 graden verkennen, waardoor ze worden ondergedompeld in plaatsen en ervaringen zonder de eventlocatie te verlaten. Organiseer een virtuele speurtocht met aanwijzingen bij stands van sponsors.
Artificial Intelligence (AI) Machines zijn geprogrammeerd om net als mensen te werken en reageren. Verwerk AI in een mobiele applicatie waarmee aanwezigen sessies of activiteiten kunnen kiezen waaraan ze tijdens een vakbeurs of netwerkevenement kunnen deelnemen.
Chatbots Met behulp van programmering kunnen mensen en machines op elkaar reageren door getypte berichten of gesproken opdrachten te gebruiken. Een chatbot kan vragen beantwoorden in een natuurlijke taal en als een echte persoon reageren. Verwerk een chatbot in uw mobiele applicatie of webpagina om vragen van aanwezigen te beantwoorden en lokale aanbevelingen te doen.
Augmented reality (AR) Door computers gegenereerde beelden en informatie verschijnen in het gezichtsveld van de gebruiker en versterken de ‘echte wereld’. Probeer een interactief augmented reality-spel om productkenmerken onder de aandacht te brengen.
Mobiele apps Van reisbeschrijvingen en agenda’s tot aankondigingen van evenementen en speciale aanbiedingen; de bruikbare informatie die mobiele apps bieden, hebben ervoor gezorgd dat ze tegenwoordig bij vergaderingen overal gebruikt worden. Bouw alvast spanning voor het evenement op door af te tellen in uw berichten en teasers naar aanwezigen te sturen via de mobiele app van uw evenement.

 

Lees de volledige blog en volg @bcdme op Twitter. Vraag hoe BCD Travel en BCD M&E u kunnen helpen om zakenreizen en bedrijfsevenementen te moderniseren.

 

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.