2019 is het jaar van de zakenreiziger

BCD Travel onderzocht zes trends die de reiservaring van zakenreizigers kunnen verbeteren.

In de Chinese astrologie is 2019 het jaar van het varken. Volgens BCD Travel is het ook het jaar van de zakenreiziger. De internationale zakenreisorganisatie maakte onlangs een overzicht van zes trends die de reiservaring kunnen verbeteren en bedrijven helpen om zakenreizen af te stemmen op hun bedrijfsdoelstellingen. Hier volgen er drie uit de lijst:

1. Interactie met robots

Artificial intelligence (AI) wordt steeds vaker ingezet bij zakenreizen; van de vriendelijke chatbot die ondersteuning biedt op websites van vliegmaatschappijen tot spraakassistenten in hotels bij wie je op elk moment van de dag om roomservice kunt vragen. In 2019 kunnen robots op luchthavens reizigers helpen met auto’s parkeren, de juiste gate vinden of een restaurant aanbevelen. AI en Internet of Things (IoT) zullen ook een belangrijke rol spelen in het verminderen van verkeersopstoppingen in grote commerciële steden.

2. Reizen zonder cash

Grondtransport zet de toon voor betalingen zonder cash. Volgens de krant Evening Standard wordt de helft van de ritten in de London Underground al contactloos betaald. New York en Boston komen nu ook met systemen waarvoor geen cash meer nodig is.

3. Gepersonaliseerde reiservaringen

In 2019 spelen persoonlijke voorkeuren een veel grotere rol bij reizigersservice en -tevredenheid. Zakenreizigers verwachten dezelfde gepersonaliseerde, eenvoudige en naadloze ervaring die ze van consumentenmerken krijgen en zijn bereid om persoonlijke informatie te delen omwille van gemak en service. Leveranciers verzamelen op hun beurt steeds meer relevante gegevens over merkvoorkeuren van reizigers, boekingsgedrag en reispatronen. Ze combineren die informatie met het zakelijke reisbeleid om uitgavebeslissingen tijdens het reizen te beïnvloeden en service te verbeteren.

“Gepersonaliseerde ervaringen voor reizigers creëren lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo belangrijk. Maar als zakenreizigers niet tevreden, gezond en gelukkig zijn met hun persoonlijke reiservaringen, boeken ze hun reis buiten het programma om. Of stappen ze misschien zelfs over naar een andere werkgever”, aldus Miriam Moscovici, BCD’s innovation expert en manager van het team dat de jaarlijkse Industry Forecast produceert.

“Slimme bedrijven ontwikkelen samen met hun reisorganisaties een happiness quotiënt om de reizigerstevredenheid te meten en de tevredenheid hoog te behouden”, aldus Moscovici. “Dat kan soms heel eenvoudig door bijvoorbeeld een stoelupgrade te geven bij langeafstandsvluchten.”

Meer artikelen over actuele thema’s voor zakenreisorganisaties:

  1. Voorspellingen voor de reissector: Bekijk de 2019 BCD Travel Industry Forecast webinar voor een uitgebreide blik op de vooruitzichten van 2019 op het gebied van vliegtickets, hotels, meetings en vervoer. Verder komen de internationale en regionale macro-economische factoren die de reiswereld beïnvloeden aan bod, samen met de belangrijkste industriële ontwikkelingen die gevolgen voor georganiseerde reizen kunnen hebben in het komende jaar.
  2. Opkomende technologieën voor zakenreismanagement: Bekeken vanuit het perspectief van een travel manager, is het doel van de Inform-serie over opkomende technologieën om de kenniskloof in de reisindustrie omtrent digitale technologie te dichten. Dit is praktische informatie voor bestaande reisprogramma’s.
  3. Kwaliteitsmanagement: Wilt u weten wat een zakenreis tot een succes maakt? Dan meet u mogelijk de verkeerde dingen. In het onlangs uitgegeven rapport Quality Management in Business Travel worden vijf manieren onder de loep genomen waarop travelmanagers de kwaliteit van zakenreizen kunnen meten.

Bekijk BCD’s volledige overzicht van trends in 2019 en ontdek hoe u uw reisprogramma in 2019 en daarna kunt verbeteren.

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.