3 tips om uw reisprogramma duurzamer te maken

In een artikel over de Business Travel Show op 26 en 27 februari in Londen, presenteert Tony McGetrick van BCD Travel drie manieren waarop reisinkopers aan duurzaamheid kunnen werken met programmabeheertactieken waarover ze al beschikken.

Zakenreizen verduurzamen was tot voor kort slechts een feelgoodproject, maar is tegenwoordig een absolute must. Uit onderzoek blijkt dat zakenreizigers vragen naar milieuvriendelijkere reismogelijkheden en bedrijven spelen daar op in.

In een artikel over de Business Travel Show op 26 en 27 februari in Londen, presenteert Tony McGetrick van BCD Travel drie manieren waarop reisinkopers aan duurzaamheid kunnen werken met programmabeheertactieken waarover ze al beschikken.

De toekomst van groen reizen

How to Travel Beyond 2020 is een online rapport van BCD Travel over de invloed van duurzaamheids- en mobiliteitstrends op zakenreizen.

1. Geef duurzaamheid meer prioriteit bij de keuze van leveranciers.

Waarschijnlijk houdt u al rekening met duurzaamheid bij de keuze van reisbureau-, luchtvaart-, hotel- en autopartners. Dit zal nog belangrijker worden: 75% van alle travelmanagers zegt dat ze de komende twee jaar nog meer aandacht zullen besteden aan inkopen bij milieuvriendelijke leveranciers, zo blijkt uit onderzoek van de Global Business Travel Association (GBTA) en SAP Concur.

2. Help reizigers om milieuvriendelijkere keuzes te maken.

Traveler EngagementTM-tactieken gebruiken om uw duurzaamheid te verbeteren is eenvoudig, omdat uw werknemers hun impact onderweg willen verlagen. Volgens GBTA en SAP Concur kreeg 58% van de travelmanagers het afgelopen jaar vragen van reizigers over milieuvriendelijkere reisopties.

3. Gebruik samenwerkingstechnologie om reizen waar mogelijk te beperken.

Virtuele samenwerkingstools zoals videoconferencing worden met de dag beter en gewoner. Probeer ze in 2020 op te nemen in uw programma als ‘reisvrije’ optie voor bijv. interne meetings, zodat het niet ten koste gaat van reizen die uw omzet bevorderen.

Een BCD-klant wist meer dan 900 reizen te vermijden dankzij een gerichte virtuele samenwerkingsstrategie, waardoor zijn milieu-impact aanzienlijk werd beperkt. Het bedrijf bespaarde ook 5,5 miljoen Amerikaanse dollar en verhoogde zijn productiviteit door meer dan 15.000 uur reistijd van werknemers anders in te zetten.

Lees het volledige artikel van Tony McGetrick voor meer details. Ontdek hoe Sustainable Collaboration uw programma kan helpen om de milieu-impact van zakenreizen te verlagen.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.