Uusi korvauspalvelu auttaa eurooppalaisia matkustajia pitämään kiinni oikeuksistaan

Globaalisti johtavan liikematkatoimisto BCD Travelin Air Disruption Compensation -korvauspalvelu on nyt saatavilla BCD:n eurooppalaisille asiakkaille Benelux-maissa, Tsekissä, Tanskassa, Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Norjassa, Puolassa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Briteissä. Palvelu helpottaa liikematkustajien korvausprosessia tapauksissa, joissa lennot ovat viivästyneet tai peruttu. Palvelulle on suuri kysyntä. Tällä hetkellä korvauksista haetaan vain viisi prosenttia. Tämä tarkoittaa sitä, että 793 miljoonaa euroa korvauksia jää hakematta.

Lentoliikenteen häiriöt koskevat noin kahdeksaa prosenttia lennoista ympäri maailman. On arvioitu, että 2,4 % Euroopan säädöksien alaisista lennoista altistuu peruutuksille tai yli kolmen tunnin viivästymisille. Stressin lisäksi puuttuva jatkolento tai tärkeään palaveriin myöhässä saapuminen tuovat matkustajalle lisäkuluja, kuten ruokailun lentokentällä odotellessa tai jopa ennakoimattoman yön hotellissa.

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus N:o 261/2004 oikeuttaa matkustajan kompensaatioon, jos häneltä evätään pääsy lennolle, lento peruutetaan tai lento viivästyy paljon. Asetus koskee lentoja 38:ssa EU-maassa, EU-maahan tai Euroopan alueella. Korvauksen määrä on 250–600 euroa käsiteltävän lennon pituudesta riippuen. Moni matkustaja ei ole asetuksesta tietoinen. Lisäksi lentoyhtiöillä on omia korvausprosesseja, jotka usein vievät aikaa ja ovat monimutkaisia. Siksi jopa 95 prosenttia matkustajien korvauksiin suunnatuista 835 miljoonasta eurosta jää käyttämättä.

BCD Travel lanseeraa nyt oman Air Disruption Compensation -palvelun vakiona useille asiakkailleen. Palvelun tarkoituksena on lisätä matkustajien tietoisuutta oikeuksistaan ja yksinkertaistaa korvausprosesseja. Käytännössä BCD Travel monitoroi automaattisesti kaikkia lentoja, joista voi vaatia korvausta EC 261 säädöksen nojalla. Kun BCD löytää korvauksiin oikeutetun lennon, se lähettää asiakkailleen sähköposti-ilmoituksen aiheesta. Sähköposti sisältää ohjeet korvauksen hakemiseen BCD Travelin kumppanin AirHelpin avulla, joka vahvistaa lainmukaisen korvauspyynnön lentoyhtiölle. Jos korvauspyyntö ei mene läpi, palvelu on maksuton. Jos matkustaja saa taloudellisen korvauksen matkasta, häneltä vähennetään palvelumaksu.

“Kun katsoo hakemattomien korvauksien todellista kokoa, huomaa, että asiakkaidemme matkustajat jäävät paitsi merkittävistä korvauksista. Vakiona eurooppalaisille asiakkaillemme tarjoama palvelu on suunniteltu ilmoittamaan oikeudesta hakea matkustajille korvauksia ja helpottamaan koko korvauksenhakemisprosessia. Näin asiakkaamme voivat huolehtia oikeuksistaan. Haluamme jatkossakin tarjota asiakkaillemme uusia palveluja ja lisäarvoa, jotta he voivat matkustaa järkevämmin ja saavuttaa enemmän”, sanoo Stewart Harvey, Senior Vice President, Global Client Management & Commercial Services EMEA.