Vraag het aan de conciërge: Clearwater, Florida

In de Wyndham Grand Clearwater Beach helpt conciërge Jason Bowers bezoekers met de beste manieren om zaken en plezier te combineren in dit resort aan de Gulf Coast van Florida. Hier volgt zijn advies voor zakenreizigers.

Wat moeten zakenreizigers zeker meenemen?

Zonnebrandcrème is het hele jaar noodzakelijk. En neem comfortabele schoenen mee, want je kunt naar veel activiteiten en restaurants wandelen. In de zomer is een paraplu ook een aanrader, want het regent bijna elke middag ongeveer een uur.

Wat zijn de beste adressen voor een zakenlunch of -diner?

Frenchy’s South Beach Cafe (351 S. Gulfview Blvd.; tel.: 727-441-9991) heeft een informele strand-bistrosfeer waar je kunt eten in de openlucht met een ongeëvenaard uitzicht over het water. Als je wat formeler wilt, is Island Way Grill (20 Island Way; tel.: 727-461-6617) een goede keus. Het is een favoriete plek in de regio voor verse zeevis direct vanaf de boot. Geniet er van sushi of een steak terwijl je over haven uitkijkt. Vooral bij zonsondergang is het uitzicht geweldig. Kies wat meer klasse in onze eigen Ocean Hai (100 Coronado Drive; tel.: 727-281-9500), met Aziatische geïnspireerde maaltijden waarvoor verse, lokale ingrediënten worden gebruikt, zoals zeevis en schaal- en schelpdieren en lokaal vlees en pluimvee. 

Wat vinden gasten bijzonder aan Clearwater?

Mensen die hier voor het eerst komen, zijn altijd verbaasd over hoe helder het water in Clearwater is en hoe kristalsuikerwit het zand op onze stranden is.

Wat moeten zakenreizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben in Clearwater?

Ga naar het nachtelijke festival op Pier 60 van Clearwater Beach. Het vindt elke avond plaats van twee uur vóór tot twee uur na zonsondergang, als het weer het toelaat. Tijdens het festival zie je kunstenaars, ambachtslieden en straatartiesten – en je hebt een ongeëvenaard uitzicht op de zon die in de zee zakt. Ontdek de wereld van geredde zeedieren in het Clearwater Marine Aquarium waar je dolfijnen, zeeschildpadden, otters en een dierenziekenhuis in actie kunt zien. Goed voor tal van inspiratie en informatie.

Wat is de beste plek om in de buitenlucht te sporten in Clearwater?

Ga joggen of wandelen op het strand. Of zoek het water op in een kajak of stand-up paddleboard. Veel plaatsen in de stad bieden lessen aan en verhuren uitrusting.

Business knowhow

Concierge Jason Bowers

De beste tips van conciërge Jason Bowers voor zakelijk succes in Clearwater:

Tip 1: De meeste restaurant zijn ‘resort casual’, d.w.z. dat je sandalen, een nette korte broek en zonnejurken kunt dragen.

Tip 2: Houd bij je reistijd rekening met strandverkeer; plan extra tijd in om je bestemming te bereiken.

Tip 3: Bereken de afstand tussen je hotel en de plaats van je afspraken, voordat je een auto huurt,. Clearwater is compact en alles is op wandelafstand, zodat je misschien zelfs geen auto nodig hebt.