Trein vs vliegtuig: 8 tips voor het vervangen van vluchten door treinreizen

Met het oog op vliegschaamte en een groeiend hsl (hogesnelheidslijn)-netwerk, wordt de trein steeds belangrijker voor zakenreizen, voorspelt BCD Travel.

Zakenreizigers over de hele wereld boeken mogelijk meer treinreizen in 2020, volgens de recentste Industry Forecast van BCD Travel.

Deze verandering komt waarschijnlijk gedeeltelijk door “flygskam” of “vliegschaamte,” een activistische beweging die reizigers aanmoedigt om vluchten te vervangen door treinreizen om zo de impact van vliegen op het milieu te reduceren. Hogesnelheidstreinen dragen bij aan het veranderen van hoe reizigers op hun bestemming aankomen. Treinen vervangen vluchten op een aantal korte afstanden en die trend zal groeien naarmate er meer hogesnelheidstreinen bijkomen. Reizen met de trein bespaart bovendien kosten en en stelt zakenreizigers in staat om productiever te zijn tijdens de reis. Sommige luchtvaartmaatschappijen werken zelfs samen met treinvervoerders zodat reizigers hun vliegtickets met treinkaartjes kunnen combineren.

Lees de 2020 Industry Forecast voor informatie over de trends, uitdagingen en kansen in de wereld van zakenreizen.

Pro-tips voor het vervangen van vluchten door treinreizen

Tips voor travelmanagers:

  1. Zorg ervoor dat opties over het spoor worden opgenomen en gepromoot in je online boekingstool (OBT). Je kunt de boekingsbeslissingen van zakenreizigers beïnvloeden net zoals winkeliers de keuzes van hun klanten beïnvloeden. Deze merchandising-tactiek maakt van je OBT je eigen reiswinkel.
  2. Zorg ervoor dat je reisbeleid de nieuwste informatie heeft over de beste spoorroutes. Controleer de reistijden van bestaande spoorroutes regelmatig en voeg nieuwe toe zodra deze beschikbaar worden. Spoorupgrades en nieuwe treinen kunnen reistijden verkorten waardoor die routes aantrekkelijker worden voor zakenreizigers.
  3. Overweeg treinreizen te verplichten wanneer tarieven en totale reistijden vergelijkbaar zijn met, of beter zijn dan, een vliegreis.
  4. Bied een combinatie van trein en vliegtuig aan als er geen geschikte spoorverbinding is voor de hele afstand. Somme luchtvaartmaatschappijen werken samen met treinvervoerders zodat reizigers hun vliegtickets met treinkaartjes kunnen combineren.

Treinreistips voor zakenreizigers:

  1. Boek treinkaartjes vroeg. Vooruitboeken bespaart kosten en vergroot je kansen op zitplaatsen op populaire routes, zoals Peking-Shanghai.
  2. Houd rekening met overstaptijden en reisvertragingen.
  3. Pak alleen in wat je nodig hebt. Op de meeste routes moeten passagiers hun bagage zelf dragen. Pak zorgvuldig in. Minder volume of gewicht versnelt het in- en uitstappen en reduceert de kans op vertragingen.
  4. Kies een zitplaats met stroom- en wifi-voorzieningen. Zorg er wel voor dat je de beveiligingstips voor reizigers in acht neemt om fraude te voorkomen.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.