Op zakenreis naar: San Diego

San Diego ligt in Zuid-Californië aan de grens met Mexico. De stad is befaamd voor zijn nonchalante vibe, surfcultuur en het hele jaar lang mooi weer.

San Diego ligt in Zuid-Californië aan de grens met Mexico. De stad is befaamd voor zijn nonchalante vibe, surfcultuur en het hele jaar lang mooi weer.

Entertainment en hospitality, communicatietechnologie, ruimtevaart en maritieme technologie en biotechnologie en farmaceutica zijn de belangrijkste zakelijke sectoren. Maar landbouw is er ook groot. San Diego County heeft meer kleine boerderijtjes dan menig andere county in de VS en het is ‘s lands topproducent van avocado’s.

Van en naar het vliegveld

In een paar minuten ben je van San Diego International Airport in de binnenstad. Er zijn taxi’s en ridesharing stands in de transportplaza’s voor terminals 1 en 2. Bussen vertrekken van alle terminals: elk kwartier op weekdagen en elk half uur in het weekend en op feestdagen. De San Diego Trolley is een lightrail optie. Hij rijdt in de binnenstad en tussen populaire attracties. Een enkeltje kost $ 2,25.

Verblijfsmogelijkheden

Luxury:

  • Andaz San Diego, 600 F St.; tel: 619-849-1234
  • Fairmont Grand Del Mar, 5300 Grand Del Mar Court; tel: 858-314-2000

Upper upscale:

Omni San Diego, 675 L St.; tel: 619-231-6664

Upscale:

  • Kimpton Hotel Palomar San Diego, 1047 Fifth Ave.; tel: 619-515-300

Midscale:

  • Best Western Plus Bayside Inn, 555 West Ash St.; tel: 619-233-7500
  • La Quinta Inn & Suites San Diego Mission Bay, 4610 Desoto St.; tel: 858-483-98

Economy:

  • Travelodge San Diego Downtown Convention Center, 1801 Logan Ave.; tel: 619-752-1100

Activiteiten en bezienswaardigheden

Balboa Park is een one-stop shop voor recreatie. Het park heeft 16 musea (en er komen er meer bij), schitterende tuinen waaronder de Botanical Building en Cactus Garden, de legendarische San Diego Zoo en nog veel meer – en dat allemaal op dezelfde 485 hectare. Entree is minimaal $ 48.

Als je in San Diego bent, doe dan zoals de San Dieganen doen. Geniet van de zon en de golven op een van de schitterende stranden van de stad, zoals Pacific Beach of Mission Beach. Ga lunchen met de zeehonden en zeeleeuwen bij Seal Rock in La Jolla. Bezoek een show, ga dansen en geniet van traditionele gerechten in Old Town San Diego.

Bekijk het strand van bovenaf in een van de antieke tweedekkers van San Diego Air Tour. Er zijn rondvluchten van 20 tot 60 minuten en de prijs voor twee personen begint bij $ 199. Als je liever met twee benen op de grond blijft, maar wel van luchtvaart houdt, breng dan een bezoek aan het San Diego Air and Space Museum.

En als je na een lange dag vol meetings zin hebt om te gaan stappen, dan kun je terecht in het historische Gaslamp Quarter. Dit district bestaat uit ruim 16 stadsblokken vol nachtclubs, bars, restaurants, winkels en attracties. Overdag kun je een bezoek brengen aan de musea of kunstgaleries in het Gaslamp Quarter.

Uit eten

In Panama 66 in het Sculpture Court van het San Diego Museum of Art kun je heerlijk eten in de buitenlucht in Balboa Park. Je geniet er van livemuziek, casual gerechten, ambachtelijk bier en uitzicht op de sculpturentuin van het museum. Het ligt aan 1450 El Prado; tel: 619-696-1966.

Voor Midwest-cuisine met een Californische twist ga je naar Hash House A Go Go, een uniek restaurant dat eten naar nieuwe hoogtes tilt (zoals de mile-high meatloaf.) Dankzij de extravagante presentatie van de gerechten gemaakt van verse en lokale ingrediënten, is elk bord dat uit de keuken komt een kunstwerk waar je naar moet kijken. Het restaurant bevindt zich aan 3628 Fifth Ave.; tel: 619-298-4646.

San Diego heeft meer dan 100 brouwerijen. (Wie had anders gedacht van zo’n nonchalante stad?) Proef enkele lokale biertjes bij Project Bar & Grill. Het aanbod van ambachtelijk bier wordt steeds afgewisseld en geserveerd met ‘gourmet pub bites’. Dit etablissement in sportsbarstijl bevindt zich aan 3683 Fifth Ave.; tel: 619-795-7890.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.