Op zakenreis naar: Mexico-Stad

Mexico-stad is het politieke en financiële centrum van Mexico, herbergt meer dan 150 musea en een veelvoud aan galerieën, een grote muziekscene en fascinerende Azteekse ruïnes in het stadscentrum.

Mexico-Stad is hooggelegen, uitgestrekt en rijk dankzij moderne handel en historische cultuur. Sommige delen van deze hoofdstad liggen 2.400 meter boven zeeniveau. De bijna negen miljoen inwoners wonen verspreid over 1.478 vierkante kilometers, wat meer landoppervlakte is dan Berlijn en Chicago samen. Het is het politieke en financiële centrum van Mexico, herbergt meer dan 150 musea en een veelvoud aan galerieën, een grote muziekscene en fascinerende Azteekse ruïnes in het stadscentrum. Je kunt er goed terecht voor kunst, cultuur en geschiedenis.

Mexico-Stad heeft ook de Conferencia GBTA 2019 georganiseerd van 19 tot 21 maart, één van de grootste zakenreisconferenties in Latijns-Amerika.

Handig om te weten voor u vertrekt

Tijdszone: Central Standard Time (UTC – 6 uur)
Valuta: Mexicaanse peso (MXN) (1 Amerikaanse dollar = 19,15 peso)
Gesproken taal: Spaans

Luchthaven: De luchthaven van Mexico-Stad (MEX), of officieel Aeropuerto Internacional de la Ciudad de Mexico Benito Juarez, ligt ongeveer 13 kilometer ten oosten van het stadscentrum.

Vervoer: Zoek naar erkende Sitio-taxi’s die buiten beide MEX-terminals te vinden zijn, en vraag uw hotel er een te boeken voor wanneer u in de stad bent. Zorg ervoor dat de taximeter aanstaat. Met de metro kunt u zich snel door de grote en drukke stad verplaatsen. Elke trein bevat wagons die uitsluitend voorbehouden zijn aan vrouwen en kinderen. Een enkeltje kost 5 peso (0,26 Amerikaanse dollar). Download deze app om uw route te plannen.

Het is in de stad gebruikelijk om te carpoolen. Probeer Uber of Cabify. Of download de Ecobici-app om milieuvriendelijk rond te reizen. Deze app toont alle fietsstations en beschikbaarheid van fietsen binnen het officiële fietsverhuursysteem van Mexico-Stad.

Werkplekken in Mexico-stad

El 3er Espacio heeft wifi en eenvoudige kantoorbenodigdheden. De ruimte bevat ook een terras, dat perfect is voor een pauze in de buitenlucht. Een dagkaart kost 250 peso per dag (13,05 Amerikaanse dollar).

Een andere optie is The Pool, waar u voor 350 peso per dag (18,27 Amerikaanse dollar) plus btw toegang krijgt tot wifi, een ruimte voor video-oproepen, een café en gratis koffie.

Deze lokale cafés bieden ook werkplekken:

De luchtige ruimte van Blend Station biedt een goede koffie- en eetgelegenheid om je van voldoende energie te voorzien. Daarnaast zijn er veel winkels en verschillende zitplaatsen te vinden waar gewerkt kan worden.

El Pendulo is onderdeel van een lokale boekwinkel-/caféketen en biedt een volledig menu en een leuke sfeer. Sommige locaties hebben erg mooie terrassen.

Accommodaties in Mexico-stad

Hyatt Regency Mexico City
Campos Eliseos No. 204 Polanco Chapultepec; tel: +(52 55) 5083 1234

De Hyatt Regency ligt in de meest chique buurt van Mexico-Stad. Het is slechts een klein stukje lopen naar Auditorio Nacional, Museo de Antropología en Chapultepec Park. Je kan er authentieke kunst, winkels, restaurants en het nachtleven ontdekken.

Hyatt House Mexico City/Santa Fe, Prol. Vasco de Quiroga No. 4001, Santa Fe Cuajimalpa; tel: +52 55 5282 1234

De Hyatt House Mexico City/Santa is zowel geschikt voor bezoeken van één nacht als voor maandenlange verblijven, en herbergt gastenkamers en suites die zijn geïnspireerd op authentieke woningen. Als faciliteiten biedt het hotel gratis wifi, een gratis ontbijtbuffet, een buitenzwembad met terras en avondmaaltijden en drankjes in de H BAR.

Op zoek naar een ander hotel? Boek een hotel in Mexico-Stad in slechts 2 minuten met de TripSource®-app en vraag hoe BCD Travel het de zakenreiziger onderweg een stuk eenvoudiger maakt.

Bezienswaardigheden in Mexico-stad die je niet mag missen

Voor de historisch geïnteresseerden onder ons is er het historische centrum van Mexico-Stad, dat rondom Plaza de La Constitución is gebouwd, beter bekend als El Zócalo. Dit is al sinds de tijd van de Azteken een plek voor openbare bijeenkomsten. Breng een bezoek aan het Nationaal Paleis, de Kathedraal van Mexico-Stad en de historische Azteekse ruïnes van Templo Mayor.

Ontdek het stadsbos met een wandeling door Chapultepec Park. Deze groene ruimte van bijna 700 hectare wordt ook wel de ‘long’ van Mexico-Stad genoemd. Wandel heerlijk wat rond of breng een bezoek aan het nationaal historisch museum of de gratis dierentuin.

Eten en drinken in Mexico-stad

Taqueria Orinoco is wellicht wat duurder dan de gemiddelde taco die je op straat kan kopen, maar is zeker de moeite waard. Door de ruime openingstijden kun je tot laat op de avond genieten van verse salsa en heerlijke taco’s.

Pujol heeft een plaats gekregen in de World’s 50 Best Restaurants-lijst van 2018. De gerechten zijn seizoensafhankelijk en worden gekenmerkt door traditionele Mexicaanse technieken en ingrediënten. Een typisch gerecht bevat mole (een Mexicaanse saus) die meer dan 1.000 dagen is gerijpt.

Voor zoete lekkernijen biedt El Moro uitkomst. Zij maken al meer dan 80 jaar traditionele churros en hebben inmiddels meerdere vestigingen in de stad. Bezoek de originele vestiging in de Centro Histórico-buurt om te genieten van ouderwetse charme en service de klok rond.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.