Op zakenreis naar: Casablanca

Casablanca, de grootste stad van Marokko, is een parel vol kunst en cultuur. De havenstad combineert een urban vibe met eigentijdse elegantie en de schitterende gebouwen zijn een droom voor architectuurliefhebbers.

Casablanca, de grootste stad van Marokko, is een parel vol kunst en cultuur. De havenstad combineert een urban vibe met eigentijdse elegantie en de schitterende gebouwen zijn een droom voor architectuurliefhebbers.

Casablanca heeft meer dan 4 miljoen inwoners en is daarmee de dichtstbevolkte stad en het economische centrum van het land. Arabische en Franse invloeden zijn duidelijk aanwezig in alle aspecten van het dagelijks leven: op markten, in boetieks, in restaurants en in het levendige kunst- en nachtleven van de stad. Casablanca is vaak een korte stop tussen internationale bestemmingen, maar ook voor zakenreizigers is het de moeite om even de tijd te nemen om de stad te ontdekken.

Van en naar het vliegveld

Mohammed V International Airport is de drukste luchthaven van Marokko en ligt in de buitenwijk Nouasseur, op ongeveer 30 kilometer van het stadscentrum. Het treinstation bevindt zich op niveau 1 in de aankomsthal van Terminal 1. Tussen 03.00 en 22.00 uur vertrekt er elk uur een trein naar Casablanca. De reis duurt ongeveer 30 minuten en kost 30 Marokkaanse dirham ($ 3,21, met een wisselkoers van US $ 1 voor 9,35 Marokkaanse dirham of MAD). Daarnaast vertrekken vanaf de luchthaven CTM-bussen en hebben sommige luchtvaartmaatschappijen een eigen busservice naar lokale bestemmingen. Taxi‘s zijn 24 uur per dag beschikbaar op niveau 0 van Terminal 1 in de aankomsthal. Een ritje naar Casablanca kost ongeveer 300 MAD.

Verblijfsmogelijkheden

Luxeaccommodaties vind je hier:

  • Hyatt Regency Casablanca, Place Des Nations Unies, Casablanca 20000; tel. 212-5224-31234
  • Kenzi Tower Hotel LVX, Twin Center, Bd Zerktouni, Tour B, Casablanca 20100; tel: +212-5229-78000

Upscale accommodatie:

  • Sheraton Casablanca Hotel & Towers, 100 Avenue Des Far, Casablanca 20000; tel: +212-5224-39494

Activiteiten en bezienswaardigheden

Een van de meest geprezen architecturale meesterwerken van de stad is de Hassan II-moskee, de grootste moskee in Marokko. Meer dan 6000 Marokkaanse vakmensen hebben het gebouw in ruim zeven jaar gebouwd. Het huisvest onder andere een bibliotheek en een museum. Een kaartje kost ongeveer 134 MAD en van zaterdag tot donderdag worden er rondleidingen gegeven. Bezoekers die geen moslim zijn, moeten voldoen aan strikte kledingeisen: geen schoenen en bedekte knieën en schouders.

Heb je een vrije middag? Het Abderrahman Slaoui Foundation Museum heeft een prachtige tentoonstelling van vintage sieraden en bohemien glas. De art-decovila is nu een galerie die de collectie van de Marokkaanse zakenman Abderrahman Slaoui huisvest en waar verschillende wisselende tentoonstellingen te zien zijn. Het museum is van dinsdag tot zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, behalve op bepaalde feestdagen. Een ticket kost 30 MAD.

Als je op zoek bent naar souvenirs, breng dan een bezoek aan de luxe Morocco Mall. Je hebt hier ook een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Laat de bekende winkelmerken links liggen en ga voor traditioneel Marokkaans vakwerk. Maak er een dagje uit van, bezoek het aquarium, bekijk een 3D-film in het IMAX-theater en ga daarna een hapje eten in de internationale foodcourt.

Uit eten

In het schitterend ingerichte Le Cuisto Traditionnel eet je traditionele Marokkaanse gerechten. De vriendelijke eigenaar dompelt je onder in lokale tradities en helpt je graag met het menu. Dit restaurant vind je aan No. 3 Rue Abderrahman Sahraoui; tel: +212 5222-73911.

Als je groot fan bent van de film Casablanca, mag je een bezoek aan Rick’s Café niet overslaan. De plek staat niet echt bekend om het eten, maar is eerder een eerbetoon aan de film, compleet met pianist die er – van dinsdag tot zondag – elke avond speelt. Er is een roulettetafel en een groot scherm waarop Casablanca wordt getoond. Op het menu staan verse groenten en vis en het barst er van de toeristen. Het adres is 248 Bd Sour Jdid, Place du jardin public; tel: +212 5222-74207.

In Dar Beida, in het Hyatt Regency Casablanca (Place des Nations Unies: tel: +212 5224-31234), kun je terecht voor heerlijk authentieke Marokkaanse gerechten. Proef er lam met abrikozen, bastilla met vis en zeevruchten en hartige en zoete bladerdeeghapjes. Tijdens het eten word je vermaakt door buikdanseressen en zangers. Waarschuwing: ze nodigen gasten vaak uit om mee te doen. Het restaurant is gesloten op zondag.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.