Marktmonitor: Singapore

Zakenreizen zullen naar verwachting jaarlijks met 3% toenemen tot 2020.

Singapore in een oogopslag 

Zakenreizen zullen naar verwachting jaarlijks met 3% toenemen tot 2020.

Bedrijven gaven in 2017 meer dan US$ 28 miljard (38 miljard Singaporese dollars) uit aan reizen naar, van en binnen Singapore. Inkomende reizen zijn consistent verantwoordelijk voor twee derde van de totale uitgaven aan zakenreizen, uitgaande reizen voor 29%. Het binnenlandse segment maakt minder dan 5% uit van de totale uitgaven en uitgaven in de lokale valuta zijn constant gebleven tussen 2012 en 2017. Doordat het internationale segment toeneemt, voorspellen industrie-economen dat zakenreizen met bijna 3% per jaar zullen groeien tot 2020. Binnenlandse reizen zullen naar verwachting met meer dan 7% per jaar toenemen.

Download de 2019 Industry Forecast met regio-specifieke rapporten en infographics, verkrijgbaar in zes talen. Vraag hoe BCD Travel jou kan helpen om je reizigers naar opkomende en gevestigde markten wereldwijd te krijgen.

Economisch klimaat

Economische groei en uitgaven tijdens zakenreizen

Click on image to enlarge

 • De Singaporese economie wordt voornamelijk beïnvloed door externe factoren. De export van goederen en services is verantwoordelijk voor het merendeel van het bruto binnenlands product.
 • In de eerste helft van 2018 groeide de economie met 4,2%, maar dat is nu aan het afnemen omdat de productiesector zijn momentum verliest. Economen voorspellen een groei van 3% dit jaar.
 • De voorspelling voor 2019 is een groei van slechts 2,4% door een afnemende vraag vanuit China en de effecten van protectionisme van de wereldwijde handel.
 • Binnenlandse vraag zal naar alle waarschijnlijkheid niet helpen; hogere olieprijzen en stijgende rentetarieven compenseren de toegenomen koopkracht van Singaporese huishoudens.

Luchtvaart

Internationaal reizen

Click on image to enlarge

 • Tussen 2012 en 2017 nam het internationaal reisverkeer met gemiddeld 2,2% per jaar toe.
 • Vertrekkende vluchten waren goed voor 55% van de 38 miljoen internationale reizen in 2017. Uitgaande reizen zullen naar verwachting groeien met bijna 8% per jaar tot 2022, terwijl aankomende vluchten constant zullen blijven met een groei van 3% per jaar.
 • China is goed voor 22% van de aankomsten in Singapore en heeft Indonesië dus vervangen als belangrijkste bron van bezoekers.
 • Maleisië is de populairste bestemming voor reizigers vanuit Singapore, met 61% van de uitgaande reizen in 2017. Dit aandeel zal waarschijnlijk gelijk blijven tot 2022.
 • De luchtvaartmarkt in Singapore is zeer concurrerend; er zijn meer dan 70 luchtvaartmaatschappijen die naar het land vliegen. Maar de belangrijkste luchthaven (Changi Airport) wordt gedomineerd door SIA Group, dat bestaat uit het full-service Singapore Airlines, het regionale SilkAir en budgetmaatschappij Scoot. Samen zijn deze luchtvaartmaatschappijen verantwoordelijk voor 47% van alle vertrekkende vluchten.
 • SIA Group vergrootte zijn marktaandeel met één percentagepunt – tot 54,4% – in de eerste acht maanden van 2018.

Accommodatie

Vraag naar hotels

Click on image to enlarge

 • Tussen 2012 en 2017 nam de vraag naar hotels toe met 25%, een gemiddelde toename van 4,5% per jaar. Dat zal naar verwachting de groei verzwakken met 2,2% per jaar tot 2022.
 • Internationale reizigers stimuleren de vraag en boeken consistent meer dan 90% van de kamers.
 • Het Indonesische budgethotel Zen Rooms, met 34 hotels, heeft de meeste accommodaties op de Singaporese markt.
 • De twee ketens die volgen, zijn Global Premium Hotels Ltd en Hotel 81. Deze hebben hun thuishaven in Singapore en werken in hetzelfde economische segment als Zen Rooms.
 • AccorHotels is de grootste hotelketen met 15 hotels in alle servicelevels behalve economy.
 • De lokale ketens Far East Hospitality, Pan Pacific Hotels en Aqueen Hotels & Resorts kunnen sommige zakenreizigers ook interesseren. De meeste vestigingen bieden upscale of upper upscale service.
 • Gemiddelde dagelijkse tarieven zouden in 2018 en 2019 met 0% tot 2% moeten stijgen, volgens de 2019 Industry Forecast van BCD Travel.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.