Marktmonitor: De Filipijnen in een oogopslag

Binnenlandse zakenreizen en bestedingen domineren de trend.

[vc_row][vc_column][vc_row_inner el_class=”force-row-width”][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”8856″ img_size=”large”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Binnenlandse zakenreizen en bestedingen domineren de trend.

In 2018 besteedden ondernemingen meer dan 23 miljard Amerikaanse dollar aan zakenreizen in de Filipijnen, een bedrag dat bijna volledig werd uitgegeven aan binnenlandse zakenreizen. Tussen 2013 en 2018 namen de uitgaven jaarlijks met gemiddeld 23% toe. Naar verwachting zal de groei tot 2023 vertragen tot 8% per jaar.

Download de 2019 Industry Forecast met regiospecifieke rapporten en infographics, verkrijgbaar in zes talen. Vraag na hoe BCD Travel je kan helpen om reizigers naar opkomende en gevestigde markten over de hele wereld te laten afreizen.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class=”force-row-width”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_custom_heading text=”Economisch klimaat” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1523828899252{border-left-width: 3px !important;padding-top: 1px !important;padding-bottom: 1px !important;padding-left: 3px !important;background-color: #6a982f !important;border-left-color: #486628 !important;border-left-style: solid !important;}”][vc_custom_heading text=”Economische groei en uitgaven tijdens zakenreizen” font_container=”tag:h4|text_align:center” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1523828931357{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text]

Click on image to enlarge

[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”8855″ img_size=”full”][vc_column_text]

 • De economie van de Filipijnen behoort tot de sterkste van Azië. Tussen 2010 en 2018 groeide de economie van het land jaarlijks met gemiddeld 6,3%. In 2018 bedroeg de groei 6,2% en naar verwachting zal deze dit jaar afnemen tot 5,9%.
 • Doordat de Filipijnen minder afhankelijk zijn van de internationale handel, heeft het land weinig geleden onder de recente recessies. Het is echter niet immuun voor invloeden van buitenaf. Het ondernemersvertrouwen en de investeringen zijn nadelig beïnvloed door de onzekerheid op de wereldwijde markten.
 • De netto-uitvoer vertraagt, terwijl de invoer toeneemt. Maar de overheidsuitgaven, zoals het ‘Build, Build, Build’-infrastructuurprogramma van de overheid, ondersteunen de werkgelegenheid met gunstige gevolgen voor de consumentenbestedingen.
 • De consumentenbestedingen krijgen ook een boost door de gezonde groei van de geldtransfers en de vertragende inflatie.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_custom_heading text=”Luchtvaart” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1523828995506{margin-left: 0px !important;border-left-width: 3px !important;padding-top: 1px !important;padding-bottom: 1px !important;padding-left: 3px !important;background-color: #5a88c6 !important;border-left-color: #3764a1 !important;border-left-style: solid !important;}”][vc_custom_heading text=”Internationaal reizen” font_container=”tag:h4|text_align:center” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1523829010969{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text]

Click on image to enlarge

[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”8854″ img_size=”full”][vc_column_text]

 • Van 2013 tot en met 2018 stegen de internationale reizen naar en vanuit de Filipijnen jaarlijks met gemiddeld 7,4%. Tot 2023 wordt een jaarlijkse groei van slechts 5,1% verwacht vanwege het dalende aantal aankomsten. Het aantal vertrekken zal met circa 6% per jaar blijven groeien.
 • Ongeveer een kwart van de bezoekers die meer dan één dag naar de Filipijnen reizen, komt uit Zuid-Korea. De Verenigde Staten zijn de op één na grootste inkomende markt met 16% van de aankomsten. Tegen 2023 zal China de tweede plek innemen dankzij een verwachte groei van gemiddeld 6% per jaar.
 • China en Hong Kong zijn de twee belangrijkste bestemmingen voor Filipino’s die naar het buitenland reizen: gezamenlijk vertegenwoordigen ze 25% van de uitgaande reizen.
 • Prijsvechter Cebu Pacific Air is de marktleider, met 37% van de lijnvluchten vanuit de 11 grootste luchthavens van de Filipijnen.
 • Fullservice-luchtvaartmaatschappij Philippine Airlines (PAL) staat op nummer 2 met een aandeel van 30%. Een strategische investering van het Japanse ANA zou haar toekomst veilig kunnen stellen.
 • Beide luchtvaartmaatschappijen ervaren concurrentiedruk vanwege de groei van prijsvechter Philippines AirAsia.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_custom_heading text=”Accommodatie” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1523829081239{border-left-width: 3px !important;padding-top: 1px !important;padding-bottom: 1px !important;padding-left: 3px !important;background-color: #ff9e16 !important;border-left-color: #ef790e !important;border-left-style: solid !important;}”][vc_custom_heading text=”Vraag naar hotels” font_container=”tag:h4|text_align:center” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1523829092689{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text]

Click on image to enlarge

[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”8853″ img_size=”full”][vc_column_text]

 • Het aantal hotelovernachtingen in de Filipijnen steeg tussen 2013 en 2018 explosief met 62%, een groei van gemiddeld 10% per jaar.
 • Tot 2023 zal de groei naar verwachting slechts 3,5% per jaar bedragen, met een groei van 4% van de binnenlandse vraag en een toename van 3% van de internationale vraag.
 • Robinsons Hotels & Resorts en Wyndham beconcurreren elkaar om de meeste ketenhotels aan te bieden. Beide ondernemingen concentreren zich op het economy- en midscale-segment. De op twee na grootste keten, Red Planet Hotels, richt zich op de onderkant van de markt.
 • Reizigers die op zoek zijn naar ketens met een hoger serviceniveau kunnen terecht bij Ascott, Accor en Shangri-La Hotels.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.