Vraag het aan de conciërge: Singapore

Tips voor de mooiste plekjes, leukste activiteiten en beste restaurants in deze bruisende stad.

Faisal Rahim, conciërge bij hotel Grand Hyatt Singapore, adviseert bezoekers al 11 jaar over wat ze het beste kunnen bezoeken, doen en eten in deze bruisende zakenstad in de regio Azië-Stille Oceaan. Dit is zijn advies voor zakenreizigers.

Wat moeten zakenreizigers zeker meenemen naar Singapore?

Omdat Singapore dicht bij de evenaar ligt, hebben we hier het hele jaar warm, vochtig weer. Wolkeloze lucht wordt afgewisseld door regenbuien die kunnen variëren van motregen tot zwaar onweer, vooral in december. Neem een paraplu mee om je te beschermen tegen felle zon en regen. Pak lichte en ademende kleding, een paar goede wandelschoenen en zonnebrandcrème in. En neem vooral veel enthousiasme mee om te genieten van onze multiculturele samenleving.

Wat zijn de beste adresjes voor een zakenlunch of -diner?

De streetfoodcultuur van Singapore is zo essentieel voor onze levenswijze dat deze genomineerd is voor erkenning door UNESCO, de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De ‘hawker centers’ zijn bruisende voedselmarkten waar mensen samen eten en elkaar ontmoeten. Probeer Newton Food Centre, Lau Pa Sat of de Old Airport Road Market.

Voor een formelere maaltijd kunt u genieten van vakkundig bereide, moderne Franse gerechten bij Odette, een restaurant dat vele onderscheidingen en twee Michelinsterren heeft gekregen. In hotel Grand Hyatt Singapore zelf vindt u StraitsKitchen voor een culturele voedselrondleiding door Singapore en in de showkeukens van Mezza9 laten onze koks hun culinaire talent zien met duurzame ingrediënten.

Wat vinden gasten bijzonder aan uw hotel?

Veel gasten zijn aangenaam verrast door de vernieuwende duurzaamheidsinitiatieven van ons hotel voor afvalbeheer, energieopwekking en de teelt van biologische producten in onze daktuin. Je proeft onze zelfgekweekte kruiden in de gerechten van onze restaurants.

Wat moeten zakenreizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben in Singapore?

Het Singapore Art Museum heeft een unieke collectie kunstwerken van veelgeprezen kunstenaars uit heel Azië. Emerald Hill is een beschermd stadsgebied waar ooit de Singaporese Peranakan-gemeenschap woonde. Veel huizen zijn gebouwd in de Chinese barokstijl, een mengeling van Chinese en Europese architectuur. Of je kunt een namiddag gaan winkelen in Ion Orchard, een van de meest trendy winkelcentra van Singapore.

Wat is de beste plek om te sporten in de buitenlucht?

De Singapore Botanic Gardens, slechts enkele minuten van het stadscentrum, zijn de perfecte plek om te joggen of wandelen. De tuinen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en tellen meer dan 60.000 planten.

Business knowhow

De beste tips van conciërge Faisal Rahim voor zakelijk succes in Singapore:

  1. Wees op tijd voor vergaderingen, schud iedereen de hand en wissel visitekaartjes uit. Maak een lichte buiging naar de aanwezige seniors.
  2. Singaporezen hebben de neiging om direct ter zake te komen bij het vergaderen. Tijdens gesprekken wordt van u verwacht dat u snel uw punt maakt.
  3. De meeste zakenmaaltijden zijn diners. De gastheer of -vrouw bestelt gerechten die door iedereen worden gedeeld. Laat de gastheer of -vrouw als eerste opscheppen.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.