2018 preview: een vooruitblik op zakenreizen

De experts bij BCD Travel kijken vooruit naar wat we volgend jaar – en erna – kunnen verwachten.

Hotelbots. Virtuele assistenten geholpen door artificial intelligence. Mobiele bakens. Het klinkt als het script van een film, maar in een onlangs gepubliceerde vooruitblik voorspelt BCD dat het de toekomst van zakenreizen is. Het bedrijf vroeg z’n experts om hun voorspellingen voor zakenreizen in de nabije en verre toekomst te delen. Populair voor 2018 en daarna: AI en machinaal leren, datasecurity en een duurzaam zakenreisprogramma.

Miriam Moscovici, director of Emerging Technologies, BCD Travel

“De technologie in onze directe omgeving wordt slimmer en meer verbonden”, zegt Miriam Moscovici, directeur van Emerging Technologies bij BCD Travel. “Dit is vooral relevant op het gebied van vervoer, reizen en logistiek. Alles wat gedigitaliseerd kan worden, wordt opgemerkt.”

De vooruitblik van BCD beschrijft de evolutionaire trends die we al kennen, zoals AI-consulting assistenten, het virtueel uitproberen van hotels en vergaderruimten, en mobiele oplossingen die het betalen en terugvorderen van reiskosten vereenvoudigen. Maar er blijkt ook uit hoe de industrie klaar is voor nieuwe ontwikkelingen:

  • Slimme applicaties maken reizigers meer betrokken, zodat ze veiliger zijn, slimmer geld uitgeven en tevredener zijn over hun reizen.
  • Virtuele betalingen en virtuele vergaderingen worden steeds meer geaccepteerd.
  • Het verschil tussen vrijetijdsreizen en zakenreizen wordt steeds kleiner.
  • In de nabije toekomst biedt meer dan de helft van alle vliegtuigen ter wereld wifi aan, waarmee doorlopende connectiviteit en netwerken ook hoog boven de grond kunnen plaatsvinden.

Het zaad van deze veranderingen is al ontsproten, volgens Moscovici. “We zien de industrie voor onze ogen veranderen. De toekomst is hier.”

Bereid je programma en je reizigers voor op wat gaat komen op het gebied van zakenreizen met de Advito 2018 Industry Forecast en met de toekomstbegeleiding van je accountmanager bij BCD Travel.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.