Verbod op MacBooks bij sommige luchtvaartmaatschappijen

Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren beperkingen op het meenemen van MacBook Pro’s (en Apple-laptops in het algemeen) in het vliegtuig na een vrijwillige terugroepactie van 15-inch MacBook Pro’s door Apple.

Europese en Amerikaanse luchtvaartagentschappen waarschuwen voor de gebrekkige accu’s in sommige laptops.

Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren beperkingen op het meenemen van MacBook Pro’s (en Apple-laptops in het algemeen) in het vliegtuig na een vrijwillige terugroepactie van 15-inch MacBook Pro’s door Apple. De terugroepactie vanwege gebrekkige accu’s werd gevolgd door verboden en waarschuwingen van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) en het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA).

Apple heeft een supportpagina ontwikkeld waarop staat om welke laptops het gaat. 

Verboden en beperkingen van luchtvaartmaatschappijen

  • Air India, Singapore Airlines en Thai Airways verbieden het meenemen van de betreffende MacBook Pro’s op hun vluchten.
  • Virgin Australia verbiedt alle Apple-laptops in de ruimbagage. Passagiers moeten de laptops bij zich dragen en te allen tijde uitgeschakeld houden.
  • Etihad en Qantas Airways verbieden Macbook Pro’s in de ruimbagage. MacBook Pro’s in de handbagage moeten uitgeschakeld blijven.

Checklist voor reizigers

  • Zoek uit of de vrijwillige terugroepactie van Apple betrekking heeft op uw laptop.
  • Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij voordat u een Apple-laptop meeneemt in het vliegtuig, aangezien de beperkingen per luchtvaartmaatschappij verschillen.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.