Q&A: Het is tijd om te kijken naar aanvullende services tijdens vliegreizen

Aanvullende services zijn niet langer secundair, aldus Advito-expert Olivier Benoit. In de hedendaagse zakenreismarkt – waar inkopers zich niet enkel op besparingen richten, maar ook op de ervaring van de reiziger – is het essentieel om vooraf te onderhandelen over wifi, extra beenruimte, vroeg boarden en extra bagage. In een hot-topic Q&A-sessie kijkt Benoit naar de kansen en de uitdagingen voor travelbuyers.

Q: Waarom moeten travelbuyers zich vooral nu richten op aanvullende services tijdens het vliegen?

A: Inkopers moeten een zekere mate van urgentie voelen, omdat luchtvaartmaatschappijen steeds meer inkomsten genereren via extra services. Deze maatschappijen rollen aanvullende services op maat uit en bieden deze aan reizigers aan. Het is belangrijk dat zakelijke inkopers zulke diensten aan hun reisbeleid toevoegen en meenemen in hun onderhandelingen met luchtvaartmaatschappijen, zodat hun stem gehoord wordt. Doen ze dat niet, dan krijgen de luchtvaartmaatschappijen de bovenhand en bepalen zij welke extra services hun reizigers ontvangen en hoeveel bedrijven hiervoor betalen.

Q: Hoe helpen deze uitbreidingen met het realiseren van zakelijke doelstellingen?

A: Door de juiste aanvullende services voor vliegreizen te selecteren, kunnen bedrijven de kosten managen, reizigerscomfort verbeteren en de productiviteit van medewerkers verhogen. Aanvullende diensten spelen een belangrijke rol bij de omslag naar een focus op de reizigerservaring.

Q: Zijn er obstakels bij het vooropstellen van aanvullende services?

A: De grootste uitdaging is dat er geen industrienormen zijn voor het aanbieden van aanvullende diensten. Luchtvaartmaatschappijen zijn creatief, bieden tal van opties aan, maar de technologie om de uitgaven voor aanvullende services te controleren, is altijd beperkt geweest. Gelukkig zien we daar verandering in komen. Een betere datacollectie en consolidatie van de rapportagestroom van zakenreisorganisaties, kaartaanbieders en luchtvaartmaatschappijen vereenvoudigen dat proces. We kunnen deze gegevens nu gebruiken om te ontdekken welke aanvullende services reizigers willen en hoeveel je kunt besparen door hierover vooraf met leveranciers te onderhandelen.

Q: Wat kun je nog meer vertellen over de rapportages van luchtvaartmaatschappijen over aanvullende services? Zijn zulke reportages nieuw?

A: Ja, deze zijn nieuw. Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die de uitgaven aan aanvullende diensten uitsplitsen in hun rapporten voor zakelijke reisprogramma’s. Inkopers kunnen deze data gebruiken, maar met de nodige voorzichtigheid, want rapportages over aanvullende services staan nog in de kinderschoenen. Toch zijn deze rapportages nuttig. Ze verhogen de transparantie, en travelbuyers zouden meer luchtvaartmaatschappijen moeten stimuleren deze rapporten te leveren.

Q: Omschrijf eens kort de stappen die een bedrijf moet nemen om een slimme strategie te ontwikkelen voor aanvullende services tijdens vliegreizen.

A: Data van de TMC en van zakelijke kaartaanbieders geven inzicht in extra uitgaven en de behoeften van reizigers. Bepaal welke aanvullende services de doelstellingen van je bedrijf helpen realiseren, de medewerkerstevredenheid en -productiviteit verbeteren en de kosten onder controle houden. Specificeer aanvullende services in je beleid voor vliegreizen. Onderhandel deze vervolgens met de luchtvaartmaatschappijen. Betrek medewerkers bij het proces en informeer hen over nieuwe aanvullende diensten. Gebruik de data van TMC en kaartaanbieders om bij te houden welke extra diensten reizigers gebruiken en wat de kosten voor je bedrijf zijn. Check dit regelmatig en breng aanpassingen aan zodat je zeker weet dat je altijd de beste aanvullende diensten krijgt voor de beste prijs.

Lees Olivier Benoit’s Out Front-blogpost waarin hij een sessie van een recente industrieconferentie over aanvullende diensten van luchtvaartmaatschappijen samenvat. Meer over trends in de luchtvaart vind je in de 2018 Industry Forecast.